Akdeniz Üniversitesi Study In Türkiye YÖK Sanal Fuarı’nda

Akdeniz Üniversitesi, YÖK tarafından düzenlenen  Study in Türkiye YÖK Virtual Fair 2022 (Study in Türkiye YÖK Sanal Fuarı-2022) adlı sanal fuara katıldı.

YÖK tarafından COVID-19 pandemisi sürecinde kısıtlanan öğrenci hareketliliğinin olumsuz etkilerini azaltmak ve Türk üniversitelerini yurtdışında dijital ortamda tanıtmak amacıyla düzenlenen Study in Türkiye YÖK Sanal Fuarı’nın üçüncüsü 20-22 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi. YÖK çatısı altında Türk üniversitelerinin katılımıyla gerçekleşen Study in Türkiye YÖK Sanal Fuarı’nda Akdeniz Üniversitesi’ni Study in Türkiye Fuar Koordinatörü Prof. Dr. Sibel Mehter Aykın koordinasyonu ile Uluslararası İlişkiler Ofisi’nden Study in Türkiye Fuar Temsilcileri Öğr. Gör. Emel Kahraman, Bilg. İşl. Serhan Karaloğlu ve Büro Memuru Elif Önal temsil etti.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Akdeniz Üniversitesi Study in Türkiye YÖK Sanal Fuarı temsilcileri, fuar süresi 20-22 Temmuz 2022 tarihleri arasında Türkiye saatiyle 08.00 – 20.00 saatleri arasında Akdeniz Üniversitesi’nin uluslararası tanıtımını gerçekleştirerek, çevrimiçi görüşmeler ile bölüm/programlar, uluslararası öğrenci kabul koşulları, değişim programları gibi birçok konuda uluslararası öğrenci adaylarının sorularını anlık ileti yoluyla cevaplandırdı ve uluslararası öğrenci adaylarını bilgilendirdi.

ÜÇ FARKLI DİLDE TANITIM

Fuar hakkında bilgiler aktaran Study in Türkiye Fuar Koordinatörü Prof. Dr. Sibel Mehter Aykın, YÖK’ün ‘Hedef Odaklı Uluslararasılaşma’ kapsamında düzenlediği ve Türk yükseköğretim sistemini potansiyel uluslararası öğrencilere tanıtma imkânı sağlayan Study in Türkiye YÖK Sanal Fuarı’na her yıl olduğu gibi bu yılda katılım sağladıklarını söyledi.  Study in Türkiye Sanal Fuarını daha fazla uluslararası öğrencinin katılımının sağlanması ve Akdeniz Üniversitesi’nin uluslararası tanıtımı açısından oldukça önemli bir etkinlik olduğunu belirten Prof. Dr. Sibel Mehter Aykın, “Bu yıl üçüncüsü düzenlenen fuar ile Akdeniz Üniversitesinde öğrenim görmek isteyen uluslararası öğrenci adaylarına anında iletişim yoluyla bilgeler verdik. YÖK’ün çatısı altında düzenlenen ve Akdeniz Üniversitesi olarak dijital ortamdaki Üniversitemiz standında yer alan tanıtım broşürleri, tanıtım videoları ve fuar süresince 3 farklı dilde aday öğrenciler ile çevrimiçi görüşmeler gerçekleştiren fuar temsilcilerimiz ile katıldığımız Study in Türkiye YÖK Sanal Fuarı, Üniversitemizin uluslararasılaşma kapasitesinin arttırılması için önemli projeler arasında yer almaktadır. Fuar ile 82 ülkeden 260 bini aşkın uluslararası öğrencinin eğitim aldığı Türk yükseköğretim sistemine daha çok uluslararası öğrenci çekebilmek için yabancı ülkelerdeki potansiyel öğrencilere önemli bir tanıtım fırsatı sunulmuş oldu.” dedi.

3 Ağustos 2022