Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencileri Çocuk İzlem Merkezi’ni Ziyaret Etti

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, Dr. Öğretim Üyesi Utku Beyazıt’ın yürüttüğü “Çocuk İstismarı ve İhmali” dersi kapsamında Çocuk İzlem Merkezi’ni ziyaret etti.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çocuk İzlem Merkezi’ni ziyaret eden öğrenciler, merkezde adli görüşmeci olarak görev yapan Psikiyatri Hemşiresi Dr. Nimet Saygın’dan kurumun işleyişi hakkında bilgi aldı.

Dr. Nimet Saygın, Türkiye’de 2012 yılından beri, haftada 7 gün ve 24 saat hizmet sunumu esasına dayalı olarak faaliyet gösteren Çocuk İzlem Merkezlerinde öncelikli olarak, cinsel istismar şüphesi değerlendirmelerinin çocuk dostu bir ortamda yapılmasının sağlandığını ifade etti. İstismara maruz kalan çocukların adli işlem ve tıbbi muayenesi bu alanda uzman eğitimli personel tarafından gerçekleştirildiğini belirten Dr. Saygın, gerekli durumlarda Merkezde çocuklara ve ailelere yönelik sosyal hizmet ve danışmanlık desteği verildiğini kaydetti.

Ders kapsamında gördükleri bilgileri Çocuk İzlem Merkezi’nde uygulamalı olarak gördüklerini belirten öğrenciler bu tür gezilerle öğrendikleri bilgileri pekiştirdiklerini dile getirdiler.

29 Kasım 2019