Modern tarım için güç birliği

Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Ticaret Borsası, Antalya tarımının sorunlarını çözmek için işbirliği yapacak. Modern tarım alanındaki akademik birikim, sektörle buluşturulacak.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan ve Ziraat Fakültesi’ndeki 9 bölüm başkanı, Zeytinpark’ta Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım Konseyi Başkanı Ali Çandır ve yönetimi ile kahvaltıda bir araya geldi.

Antalya tarımının durumu ve geleceğinin konuşulduğu toplantıda Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan tarafından çizilen yol haritası çerçevesinde yapılacak iş birliğinin çerçevesi belirlendi. 39 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin tarım konusundaki birikim, tecrübe, ürün ve projeleri, yapılacak iş birliği kapsamında Antalyalı iş insanları ile paylaşılacak, tarımda yaşanan sorunlar konusunda da çözüm önerileri geliştirilecek.

13 Ocak 2022