18. Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği başladı

Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Sualtı Sporları Topluluğu ve Kemer Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliğinin 18.’si Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker'in mezarının ziyaret edilmesiyle başladı.

Dünya askeri tarihinde ilk defa bir uçak gemisi batıran Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker'i mezarı başında ziyaret eden Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Akdeniz Üniversitesi Sualtı Topluluğu Başkanı Onur Kuş ve topluluk üyeleri İstiklal Marşı okuyarak saygı duruşunda bulundu. Ziyaretin ardından Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu tarafından Mustafa Ertuğrul Aker ve Paris Zırhlısı hakkında bir konferans verildi ve sunumlar yapıldı.

3 gün sürecek etkinliğin II. gününde Paris 2 Batığı Dalış etkinliği gerçekleştirilecek. Etkinliğin son günü olan 28 Nisan Pazar günü ise siperlere tırmanış gerçekleştirilecek ve Phaselis’e bir gezi düzenlenecek.

Eklenme tarihi :26.04.2024 18:37:23
Son güncelleme : 26.04.2024 18:37:42