4. Antalya Genç Fikirler Fen Liseleri Öğrenci Kongresi gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi ( LBU ) kapsamında Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi iş birliği ve Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi tarafından düzenlenen 4. Antalya Genç Fikirler Fen Liseleri Öğrenci Kongresi Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Müzik dinletisi ile açılışı gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Antalya’da bulunan 12 farklı Fen Lisesi’nin katılımı ile gerçekleşen program, 37 danışman öğretmen, 130 öğrenci ve toplam 63 proje ile gerçekleştirildi. Gün boyu etkinliklerin sürdüğü programa, ilgi yoğun oldu.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, AKDENİZ’İN İNCİSİ

Programda konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, “Artık değişen, dönüşen bir dünya içerisinde sosyal yapının da metotların da eğitiminden tutun, iş hayatına kadar birçok şeyin değiştiğini görüyoruz. Eğitimde tespit ettiğimiz temel nokta artık anahtar teslimi eğitim modelinin terk edildiği proje odaklı, soruna odaklı, çözüm odaklı grup çalışmalarının birlikte, bir arada yapılan çalışmaların çok kıymetli olduğunu hepimiz burada eğitimci arkadaşlarımız, hocalarımızla görüyoruz. Bu kapsamda değerlendirdiğimizde liselerde bilim uygulamaları adı altında Bakanlığımızın, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürüttüğü bu proje, çalıştayları, kongreleri, ben çok kıymetli olduğuna inanıyorum. Sizlerle burada birlikte olmak Akdeniz Üniversitesi adına da bizim için çok kıymetli. Bir çoğunuzu da üniversite tercihinizde planlamanızda burada görmek isteriz. Çünkü Akdeniz Üniversitesi, Akdeniz'in incisi. Geçen hafta YÖK Başkanımız da buradaydı. O da belirtti. Antalya'nın kalbinde ve dünya ölçeğinde bir bilim yuvası.” Dedi.

GENÇ VE DİNAMİK ÜNİVERSİTESİ

Akdeniz Üniversitesi’nin Türkiye'deki üniversiteler arasında da sürekli olarak yükselişini sürdürdüğünün altını çizen Prof. Dr. Özen, “Dinamik genç bir üniversiteyiz. Genç diyoruz çünkü üniversiteler ortalama 50 yaştan sonra olgunluğa erişiyor. Dolayısıyla biz genç ve dinamik bir üniversiteyiz. Emin adımlarla ilerliyoruz. Mutlaka içimizden Akdeniz Üniversitesi'nin ilgili bölümlerini de tercih edecek gençler olduğunu biliyoruz, geliyorlar, öğrencilerimiz var. Bunu önümüzdeki dönemde üniversite tercihlerinizde mutlaka dikkate alın. Gelin bizlerle görüşün. Güzel bir çalıştay olmasını diliyorum. Sevgiyle kalın, bilimle kalın.” Diye konuştu.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ OLARAK GÜÇLÜYÜZ

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Halil Çolak, “Sizi Akdeniz Üniversitesinde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi olarak oldukça güçlü bir fakülteyiz. Akdeniz Üniversitesi 50 yaş altı üniversitelerde Türkiye'de ilk sırada. Bizde fakülte olarak mühendislik alanında ilk altı üniversiteden bir tanesiyiz. Burada çok heyecanlı sunumlar göreceksiniz. Hem tadını çıkarın hem istediğiniz her soruyu sorun, arkadaşlarınızı bol bol alkışlayın. Ben buradan Mühendislik Fakültesindeki değerli öğretim üyesi hocalarımıza da bu kongrede hem hakemlik sürecinde hem de eğitim sürecinde verdikleri destek için zaman ayırdıkları için tekrar teşekkür ediyorum. Herkes için iyi bir kongre olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

12 LİSEDEN 160 BİLDİRİ ÖZETİ

Kongre hakkında bilgi veren Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi Müdürü Şefik Soykan, “Bu yıl Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültemiz iş birliği ile ilimiz bünyesinde yer alan 12 fen lisemizle birlikte gerçekleştirdiğimiz dördüncü Genç Fikirler Fen Liseleri Öğrenci Kongremize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Her yıl farklı temalarla düzenlenen kongremiz, bu yıl geleceğin teknolojileri, halk sağlığı ve koruyucu sağlık hizmetleri ve ekolojik denge temalarını esas alarak düzenlenmektedir. Kongremize ilimizde yer alan 12 fen lisemizden 160 bildiri özetiyle başvuru yapılmış Akdeniz Üniversitesi mühendislik Fakültesi bilim kurulumuz tarafından değerlendirilmiş. 43 bildirinin poster sürümüne şu an fuaye alanında yer alan poster sunumlarına 21 tanesinde de sözcü sınavı yapmasına karar vermiştir. Kongremizde 37 danışman öğretmenimiz, 130 öğrencimiz toplam 63 proje ile sizlerle buluşmaktadırlar.” İfadelerini kullandı.

Eklenme tarihi :22.04.2025 17:11:32
Son güncelleme : 22.04.2025 17:15:48