60+ Tazelenme Üniversitesi Öğrenci Kongresi gerçekleştirildi

Yaşlılık Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü iş birliği ile II. Uluslararası Gerontoloji Bölümü ve 60+ Tazelenme Üniversitesi Öğrenci Kongresi, Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Açılış konuşmaları ile başlayan kongrede, Yaşlılık Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı ve Gerontoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülüşan Özgün Başıbüyük ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gerontoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Korkmaz Yaylagül konuşma yaptı. Geriatrik Bilimler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Alzheimer Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Turan Işık, davetli konuşmacı olarak yaşlılık ve yaşlanma konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Kongre kapsamında, 11. İbrahim Şencan Gerontoloji Ödülleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve 60+ Tazelenme Üniversitesi Çalıştayı, sağlık alanında çalışan gerontologların deneyimlerini paylaştığı “Ben Mezunum Bana Sor” ile 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinin ve Gerontoloji Bölümü öğrencilerinin sunumları yer aldı.

11.İBRAHİM ŞENCAN GERONTOLOJİ ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Bu yıl “11. İbrahim Şencan Gerontoloji Ödülleri” ile nesilleri bir araya getiren, eğitim modellerinin bilimsel çeşitliliği için; Bilim, Hizmet, Uygulama ve Teşvik alanlarında; aktif yaşlanma sürecine önemli katkılarda bulunan ödül sahiplerine, kongrenin ilk gününde ödülleri takdim edildi. Bu kapsamda, 46. ve 47. Hükümet Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi Bilim Hizmet Ödülünü, Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akgül Bilim Ödülünü, Bremen Üniversitesi Halk Sağlığı ve Hemşirelik Araştırma Enstitüsü Profesörü ve Hemşirelikte Yapay Zeka Kullanımına İlişkin Hemşirelik Bilimi Hizmetleri Araştırması Başkanı Prof. Dr. Karin Wolf-Ostermann Bilim Ödülünü, Profesyonel yaşlı bakımı konusunda Türkiye’de birçok ilke imza atan ve yaşlılık, yaşlanma ve bakım alanında çalışan Vildan Kandemir Bütün Uygulamalı Hizmet Ödülünü, Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı, Antalya Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Karavural ise Teşvik Ödülünü aldı.

PEK ÇOK ÜNİVERSİTEYE İLHAM OLAN BİR PROJE

Yaşlılık Çalışmaları ve Uygulama Merkez Müdürü ve Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, “II. Uluslararası Gerontoloji Bölümü ve 60+ Tazelenme Üniversitesi Öğrenci Kongresi, yaşlılık ve yaşlanma alanındaki en son gelişmelerin, araştırmaların, uygulamaların değerlendirildiği, Gerontoloji Bölümleri ve 60+ Tazelenme Üniversiteleri öğrencilerinin ve alan uzmanlarının bir araya geldiği, gerontolojik bilginin paylaşılması ve gelişmesi, kanıta dayalı araştırmaların alanda yaygınlaşması ve gerontoloji öğrencilerinin bu alanda kendilerini geliştirme imkanının yaratılmasının yanında, 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinin ve diğer katılımcıların da bu çalışmalardan karşılıklı olarak fayda sağladıkları bir kongre olmuştur. Kongremize değerli sunumları ile katkı sağlayan tüm katılımcılara ve misafirlerimize gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi. Tufan, Akdeniz Üniversitesi çalışmalarının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın desteği ile pek çok üniversite bünyesinde 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesinin hayata geçirildiğini sözlerine ekledi.

Eklenme tarihi :27.11.2023 15:23:16
Son güncelleme : 27.11.2023 16:30:24