Akdeniz Üniversitesi öğrencileri şampiyonadan dereceyle döndü

Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Atletizm Türkiye Şampiyonasından madalyalarla döndü. Antrenörlüğünü Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Fatih Eröz’ün yaptığı öğrenciler yarışmada farklı kategorilerde birçok dereceye imza attı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 05-07 Mayıs 2023 tarihleri arasında  Atletizm Türkiye Şampiyonası düzenlendi. Manisa’da yapılan şampiyonada 40 üniversiteden 400’ün üzerinde sporcu yarıştı. Üç gün süren ve birbirinden çekişmeli geçen müsabakalarda sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı. Şampiyonada Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Elif Polat kadınlar 100 metre ve 200 metre kategorisinde Türkiye birinciliğine, Edanur Yaşar kadınlar 400 metre engelli kategorisinde Türkiye birinciliğine imza attı. Uzun atlama kadınlar kategorisinde Rabia Ceren Çatay da Türkiye üçüncüsü oldu. Erkeklerde ise Tamer Şakar 800 metre birincisi, Emre Göktürk 100 metre ve 200 metre Türkiye dördüncüsü, Ömer Bakır Erkekler Yüksek Atlama Türkiye dördüncüsü oldu.

Atletizm (3).jpeg

Atletizm (2).jpeg