Afet sonrasında psikolojik iyileşmeye destek süreci konuşuldu

Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRUAM) tarafından “Afet Sonrasında Kendimize Psikolojik Yardım” semineri düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRUAM) tarafından Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine ve mensuplarına yönelik 04 Nisan 2023 tarihinde çevrimiçi platformda “Afet Sonrasında Kendimize Psikolojik Yardım” semineri düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak Klinik Psikolog Dr. Özen Elçi katıldı.

ASKPY (1).jpeg

UYGULAMALARLA GÖSTERDİ

Klinik Psikolog Dr. Özen Elçi iki saat süren seminerde travmatik deneyimlerle bozulan yaşam dengesinin yeniden kurulması için yardımcı olabilecek günlük egzersizler ve uygulamalar paylaştı. Dr. Elçi, beş duyu organımızla içinde bulunduğumuz anı fark etme ve deneyimlenmesini sağlayan “5.4.3.2.1 Temellendirme” tekniğini örneklerle tanıttı. İlave olarak, Dr. Özcan Elçi, “Beden Taraması” tekniğini uygulamalı olarak gösterdi. Bunun yanında tek bir anda tek bir işe odaklanmanın “single task” yönelimli olmanın travmatik deneyimler sonrasında kişinin iyilik halini yükseltmesindeki önemi aktardı.

ASKPY (2).jpeg

KÜÇÜK HEDEFLER KOYULMALI

PDRUAM Müdürü Doç. Dr. Tuğba Sarı seminer sonunda yaşamın dört boyutunda “beden, başarı, ilişkiler ve anlam” olarak her gün için başarılabilecek ve kişinin kontrol alanında olan minik hedefler koymanın ve bu hedeflere ulaşmak için odaklanarak çalışmanın umut düzeyinin yükselmesi için çok önemli olduğunu aktardı.

KATILIMCILARDAN BÜYÜK İLGİ

Seminerden sonra değerlendirme formunun dolduran katılımcıların yüzde 90’dan fazlası bu semineri kesinlikle arkadaşlarına önereceğini ve katılımcıların tamamı seminerde paylaşılan bilgilerden faydalandıklarını bildirdi. Ayrıca katılımcıların değerlendirme formuna “Sıkça yapılmalı bu tür seminerler ve bilgilenmeliyiz”, “Beden taraması tekniğini uygularken kendimi çok iyi hissettim, sunum kaygım azaldı”, “Umut ve pozitif duygular aşılan güzel bir seminerdi”,  “Birçok şeyi öğretici ve gerçekten katkı sağlayıcı bir seminer oldu” gibi notlar düştükleri görüldü.

ASKPY (4).jpeg

ASKPY (5).jpeg

 

Eklenme tarihi :6.04.2023 14:52:44
Son güncelleme : 6.04.2023 14:58:34