Akdeniz’in iklim gönüllüleri Manavgat’ta

Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, çevre bilincini pekiştiren örnek bir çalışmaya daha imza attı.

Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol Esen’in akademik rehberliğinde gerçekleştirilen Manavgat teknik gezisi, iklim değişikliği ve orman yangınları konusunda farkındalık oluşturmayı hedefledi. 25 Nisan 2025 tarihinde düzenlenen ve gün boyu süren programda öğrenciler; Manavgat Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Birimi, TEMA Vakfı Manavgat Temsilciliği ve Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle çeşitli saha çalışmaları ve bilgilendirme etkinliklerine katıldı.

SAHA EĞİTİMİ ÇEVRE FARKINDALIĞINI ARTIRIR

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol Esen, gezinin öğrencilere yalnızca akademik değil, aynı zamanda etik ve çevresel sorumluluk kazandırmayı da amaçladığını vurguladı. Esen, “İklim değişikliğinin somut sonuçlarını yerinde görmek, bu konuda bilinçli yurttaşlar yetiştirmemiz açısından çok kıymetli,” diyerek gençlerin sahada aktif rol almalarının önemine dikkat çekti.

ÖĞRENCİLER FİDAN DİKTİ

Çakal Deresi’nde başlayan teknik gezi; yangın sonrası rehabilite edilen Bal Ormanı’nda fidan dikimi, Manavgat Şelalesi’nde doğaya bırakılan yangın atıklarından yapılan anıt heykellerin incelenmesi ve Ulukapı’dan yangının etkilediği alanların panoramik gözlemlenmesiyle sürdü. Öğrenciler, bölgedeki afetin boyutlarını yerinde gözlemledi.

MANAVGAT’TA AKADEMİ VE YEREL YÖNETİMDEN İKLİM DAYANIŞMASI

Manavgat Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Birimi Müdürü Alpaslan Gün ve TEMA Vakfı Manavgat Temsilcisi Şenay Malbora'nın sunumlarıyla devam eden program, Side Antik Kenti gezisi ve uluslararası Girit’ten Side’ye Kültür ve Lezzet Festivali ile sona erdi.

Eklenme tarihi :13.05.2025 10:24:40
Son güncelleme : 13.05.2025 10:24:54