Akdeniz, Bilim Kongresine ev sahipliği yaptı

Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde Antalya TOBB Fen Lisesi Koordinatörlüğünde ‘Bilim Her Yerde Fen Liseleri Öğrenci Kongresi’ gerçekleştirildi.

Hukuk Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirilen Kongreye, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Akademisyenler, Öğretmenler ve çok sayıda fen lisesi öğrencisi katıldı.

Fen liseleri arasındaki iletişim ve etkileşimi artırmak; öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmek, bilimsel yöntem basamaklarını kullanarak araştırma ve proje faaliyetlerini yürütebilmelerini sağlamak, kendilerini ifade ve sunum becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen kongre moderatörlüklerini Akdeniz Üniversitesi Öğretim üyelerinin yaptığı 4 oturum şeklinde gerçekleştirildi.

Yapay Zekâ, Doğal Afetler ve Afet Yönetimi, Yenilenebilir Enerji ve Alternatif Enerji Kaynakları ve Sağlıklı Yaşam ve Beslenme başlıklı oturumların yapıldığı kongrede Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen öğrencilere ve Danışman öğretmenlere sertifika verdi.

Eklenme tarihi :10.05.2024 15:29:14
Son güncelleme : 10.05.2024 15:29:31