Akdeniz Üniversitesi’nde Genç-Rek-Fest coşkusu

Akdeniz Üniversitesi’nde Genç-Rek-Fest etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılanlar kültür ve eğlenceyi bir arada yaşadı.

Akdeniz Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Akdeniz Genç-Rek-Fest etkinliği, Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Özgecan Aslan Gençlik Merkezi, Turizm Fakültesi, Manavgat Turizm Fakültesi, Yörük Türkmen Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Akdeniz Üniversitesi Rekreasyon ve Animasyon Topluluğu iş birliğiyle düzenlendi. Ekim ayından beri süren hazırlıkların ardından gerçekleşen etkinlik, Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin bahçesinde gerçekleşti. Gün boyunca, çeşitli yaş gruplarından yüzlerce izleyici stantları gezdi ve gösterileri izledi.

GÜNDÜZ-AKŞAM ETKİNLİKLER

Gün boyu süren etkinliklerde halk oyunları, davul ritim şov, el sanatları sergisi ve workshoplar, geleneksel Türk okçuluğu gösterileri yapıldı. Etkinlikler Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen Türk Halk Müziği koro konseri ile akşam da devam etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na kayıtlı Yerel Mahalli Sanatçı unvanlı Yasin Akkaya’nın da sahneye çıktığı konserde, Özgecan Aslan Gençlik Merkezi, Akdeniz Üniversitesi Genç Ofis eğitmenlerinden ve öğrencilerden oluşan koro, drama, ritim ve söylem eşliğinde Türk Sanat Müziği’nden örnekler seslendirdi.

BOŞ ZAMANLARINI DEĞERLENDİRME ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK

Her yıl çocuklara, yaşlılara ve engellilere yönelik tematik etkinlikler gerçekleştirdiklerini, bu yıl 7’den 77’ye herkese ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülseren Yurcu, “Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Bölümü olarak her dönem sonunda öğrencilerimiz tarafından tasarlanan, üretilen çalışmaları sergiledik. Festivalimiz, Turizm Fakültesi Rekreasyon ve Animasyon Topluluğu ve Özgecan Aslan Gençlik Merkezi, Akdeniz Üniversitesi Genç Ofis iş birliğinde hazırlandı. Gençlerimize boş zamanlarını değerlendirme alışkanlığı kazandırmak, iyi alışkanlıklar edinmelerini sağlamayı hedefledik. Etkinlik kapsamında halk oyunları, geleneksel Türk okçuluğu gösterileri sunuldu, ebru sanatı, keçe yapımı, el sanatları eserleri sergilendi. Geri dönüşüm uygulamaları, mini club disco etkinliğinde ise DJ performansı düzenlendi.” dedi.

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ DE KATILDI

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu ve Özel Antalya Deniz Koleji öğrencilerinin de katıldığı festivalde, 10-11 yaş grubu için özel etkinlikler de organize edildi. Bu yaş grubuna yönelik geri dönüşüm, doğa temelli uygulamalar yapıldı. Etkinliğe sponsor olanlar tarafından kurulan stantlarda ise katılımcılara yiyecek ve içecek ikramı yapıldı.

Eklenme tarihi :10.05.2024 14:47:17
Son güncelleme : 10.05.2024 14:48:25