Akdeniz Üniversitesi 30. Bolaşak Forumu ve Uluslararası Eğitim Fuarına katıldı

Akdeniz Üniversitesi Kazakistan’da Bolaşak Uluslararası Bursu'nun 30. Kuruluş yılı nedeniyle Astana'da düzenlenen Bolaşak Forumu ve Uluslararası Eğitim Fuarı'na katıldı. ABD, İngiltere, Almanya, Kazakistan ve Asya ülkelerinden birçok üniversitenin ve eğitim temsilcisinin yer aldığı fuarı 2 bini aşkın uluslararası öğrenci adayı ve eğitim temsilcisi ziyaret etti.

Uluslararası ilişkiler Ofisi tarafından fuarda Akdeniz Üniversitesini tercih etmek isteyen Kazak öğrencilere lisans ve lisansüstü programların tanıtımı yapıldı. Fuara Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Turhan, Mevlana ve Farabi Değişim Programı ve Uluslararası Burslar ve Fırsatlar Koordinatörü Öğr. Gör. Emel Kahraman ve Erasmus+ Programı KA107 ve KA171 Projeleri ve Erasmus+ Programı KA1 Projeleri İkili Anlaşmalar Sorumlusu Öğr. Gör. Dilek Hale Aybar katıldı.

30 YILDA 15 BİN BURSİYER

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan “Bulunduğu coğrafyanın en prestijli burs programlarından biri olan Bolaşak Bursu ile daha fazla sayıda Bolaşak Bursiyerinin Üniversitemizi tercih etmesi ve uluslararası görünürlüğümüzün artırılması için bu tarz uluslararası forumlara ve eğitim fuarlarına katılımı çok önemsiyoruz. Bolaşak Uluslararası Bursu, Kazakistan tarafından burstan yararlananların Kazakistan'a dönmeleri koşuluyla tüm masrafları ödenerek yurtdışında eğitim görmeleri için verilen bir burstur. 1993 yılında uygulanmasından bu yana 15 binden fazla burs verilmiştir.” dedi.

Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Turhan, “Uygulamaları, strateji ve hedefleri tartışarak iş birliklerini güçlendirme çalışmalarını gerçekleştirdik. Bolaşak Bursu yararlanıcılardan Türkiye'deki bir eğitim kurumunu seçen bursiyerlerin en fazla talep ettiği Türk Üniversitesi Akdeniz Üniversitesi olmasının mutluluğunu yaşamaktayız. Bu kapsamda Forumda Bolaşak Bursu yetkilileri ile daha fazla sayıda bursiyerin üniversitemizi tercih etmesi için yapılabilecek iş birlikleri ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdik. Bu tarz eğitim iş birlikleri kardeş iki ülke ilişkilerinin daha da kenetlenmesi için büyük önem taşımaktadır.” şeklinde konuştu.

Eklenme tarihi :14.12.2023 14:36:41
Son güncelleme : 14.12.2023 14:51:19