Akdeniz Üniversitesi dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer aldı

Akdeniz Üniversitesi Akademik Derecelendirme Kuruluşu Shanghai Ranking’in açıkladığı sıralamada dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer aldı. Alan bazlı yapılan sıralamada Akdeniz Üniversitesi Hospitality & Tourism Management (Otelcilik ve Turizm İşletmeciliği) ve Nursing (Hemşirelik) alanında dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer aldı.

ShanghaiRanking Consultancy tarafından dünya üniversitelerinin konulara göre en kapsamlı ve objektif sıralamasını temsil eden Akademik Konuların Küresel Sıralaması (GRAS) 2022 açıklandı. Dünya genelinde yapılan sıralamada doğa bilimleri, mühendislik, yaşam bilimleri, tıp bilimleri ve sosyal bilimler alanında 54 konuda, 96 ülkeden 5 bin üniversite değerlendirildi. 2022 GRAS listesine göre Akdeniz Üniversitesi Hospitality & Tourism Management (Otelcilik ve Turizm İşletmeciliği) alanında dünyanın en iyi üniversiteleri arasında 151-200 bandında yer alırken Nursing (Hemşirelik) alanında ise 201-300 bandında listeye girmeyi başardı.

ALANLARINDA EN İYİLERDEN OLDUĞUNU KANITLADILAR

Sıralamada üniversitelerin ilgili konulardaki performansı; uluslararası akademik ödüller, en iyi akademik başarılar, araştırma kalitesi ve uluslararası iş birliği dâhil olmak üzere bir dizi objektif akademik gösterge ve veri üzerinden değerlendirildi. Akdeniz Üniversitesi Hospitality & Tourism Management (Otelcilik ve Turizm İşletmeciliği) alanında dünyadaki en iyi üniversiteler listesine Türkiye’den giren dört üniversiteden biri olurken Nursing (Hemşirelik) alanında üç üniversiteden biri olarak başarısını dünya çapında kanıtladı.

IMG_5961-scaled.webp

DSC_7422-scaled.webp