Akdeniz Üniversitesi İran’da Uluslararası Eğitim Fuarı’na katıldı

Akdeniz Üniversitesi İran İslam Cumhuriyeti’nin Tebriz şehrinde düzenlenen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB-DER) tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Eğitim Fuarı’na katıldı.

Akdeniz Üniversitesi İran İslam Cumhuriyeti’nin Tebriz şehrinde düzenlenen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB-DER) tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Eğitim Fuarı’na katıldı. 14 ülkeden 172 üniversitenin üyesi bulunduğu Kafkasya Üniversiteler Birliği Derneği (KÜNİB-DER) tarafından 10-11 Haziran 2023 tarihlerinde İran’ın Tebriz vilayetinde gerçekleşen Uluslararası Eğitim Fuarına Akdeniz Üniversitesi’ni temsilen Prof. Dr. Neval Boztuğ, Prof. Dr. Engin Karadağ, Doç. Dr. İlkay Boz ve Öğr. Gör. Emel Kahraman’dan oluşan ekip katıldı.

IMG_0049_1600x1067.JPG

ÖĞRENCİLER VE EĞİTİMCİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

İlk gün İran Milli Eğitim Bakanı, İran Meclis Başkanı, İran’dan üniversite rektörleri ve temsilcilerinin yanı sıra 8 Türk üniversitesinin de içerisinde bulunduğu toplam 15 üniversitenin katıldığı fuara, öğrenciler ve eğitimciler yoğun ilgi gösterdi. Her iki günde açılış konuşmalarında söz alan temsilciler Akdeniz Üniversitesi tanıtımını başarı ile gerçekleştirdi. Fuarda iki ülke üniversiteleri arasında ikili iş birliği alanları ile ilgili görüşmelerin yanı sıra açılan stantla Akdeniz Üniversitesi’nin uluslararası öğrenci kabul süreçleri, kayıt ve burs imkânları gibi konularda bilgiler verildi. Ayrıca standı ziyaret eden öğrencilere ve velilerine Akdeniz Üniversitesi’nin bilgilerinin yer aldığı broşürler hediye edildi. Tebriz Programı kapsamında Tebriz Başkonsolosluğu da ziyaret edilerek istişarelerde bulunuldu.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NE YOĞUN İLGİ

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, İran’daki fuara katılan Akdeniz Üniversitesi heyetini ağırladı. Akdeniz Üniversitesi’nin İran’da tanınan bir üniversite olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi’ni en çok tercih eden uluslararası öğrenciler arasında ikinci sırada İranlı öğrencilerin yer aldığını hatırlattı. Rektör Prof. Dr. Özkan hedeflerinin daha çok sayıda ve daha nitelikli uluslararası öğrencilerin Akdeniz Üniversitesi’ni tercih etmesi için tanıtım çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

Eğitimfuarı (2).jpeg

Eğitimfuarı (6).jpegEğitimfuarı (7).jpeg

Eğitimfuarı (12).jpeg

Eğitimfuarı (13).jpeg

Eğitimfuarı (15).jpeg

Eğitimfuarı (10).jpeg

 

 

 

Eklenme tarihi :19.06.2023 10:05:59
Son güncelleme : 19.06.2023 10:06:16