Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden kadın üreticilere destek

Akdeniz Üniversitesi Fotoğraf Anasanat Dalı yüksek lisans öğrencileri “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Proje Uygulamaları” dersi kapsamında sanatla uğraşan kadınlara yönelik fotoğraf eğitimi gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Fotoğraf Anasanat Dalı yüksek lisans öğrencileri Ümit Karakaya ve Ümit Erdem yürütücülüğünde bölüm öğrencileri tarafından “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Proje Uygulamaları” dersi kapsamında Sanatın Ustalarının Üretim Ticaret ve İşletme Kooperatifi (SUKOOP) iş birliği ile kooperatif çatısı altında üretim yapan kadınlara yönelik fotoğraf eğitimi gerçekleştirildi. Proje kapsamda verilen fotoğraf eğitimiyle kadınların ürünlerinin tanıtımını daha etkili yapabilmeleri ve kadın emeğinin ekonomiye daha fazla kazandırılması hedefleniyor. Projenin Eğitim Koordinatörlüğü Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Fotoğraf Anasanat Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nafia Özdemir Hanyaloğlu, Katılımcı ve Paydaş Koordinatörlüğü ise SUKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Kavas tarafından yürütüldü.

ÜÇ HAFTALIK EĞİTİM

SUKOOP Ürün Satış ve Hizmet Binası’nda 17 Ekim - 2 Kasım 2023 tarihleri arasında üç hafta süreyle düzenlenen fotoğraf kursunda; temel fotoğraf bilgisi, ürün fotoğrafçılığı, fotoğrafta kompozisyon, biçim ve içerik ilişkisi, renk ve fon kullanımı, temel ışık bilgisi, yapay ışık ve doğal ışık ile aydınlatma konularında eğitimler verildi. Güzel Sanatlar Enstitüsü Fotoğraf Anasanat Dalı Yüksek Lisans öğrencilerinin verdiği 3 haftalık teorik eğitimlerin yanında, SUKOOP üyelerinin çekim sürecini deneyimleneceği pratik eğitimler de yer alıyor. Proje ile SUKOOP bünyesinde üretim yapan kadınların, internet üzerinden yapılan ürün satışlarında daha etkili ve doğru fotoğraflarla ürünlerini piyasaya sunabilmeleri, hedef kitlelerini genişletebilmeleri, kadın emeğinin ekonomiye daha fazla kazandırılması, ürün fotoğrafı aracılığıyla ticarette yeni stratejiler geliştirebilmeleri, doğru ürün fotoğrafları kullanımıyla satıcı-alıcı arasındaki güven ilişkisini güçlendirmelerine katkı koyulması amaçlanıyor.

 

Eklenme tarihi :1.11.2023 09:32:19
Son güncelleme : 1.11.2023 09:34:05