Akdeniz Üniversitesi öğrencisinden önemli başarı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz Aksu ve Yüksek Lisans öğrencisi Büşra Atkesen projeleriyle iş planı kategorisinde 1.’lik ödülüne layık görüldü.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından organize edilen 9. GİV Girişimcilik Ödülleri İstanbul’da yapılan bir törenle sahiplerini buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesajla katıldığı programda alanında uzman isimler birçok farklı başlıkta girişimciliği masaya yatırdı.

PROJE İLE YANGIN RİSKİ AZALACAK

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz Aksu ve Yüksek Lisans öğrencisi Büşra Atkesen, pek çok eserin yarıştığı gecede iş planı kategorisinde Yerli Atıklar Kullanılarak Geliştirilen Yeni Nesil Nanometrik Alev Önleyiciler (fıre stopper) konu başlıklı projesiyle 1.’lik ödülü aldı. Proje, yangın esnasında malzemeden zehirli gazların salımını engelleyen, Türkiye’nin kablo sektörü başta olmak üzere pek çok sektörde ihraç potansiyelini arttıracak yeni nesil halojensiz alev geciktirici malzemelerin yerli atık ve imkanlarla üretilmesi nedeniyle önem arz ediyor.

Fire stopper  yerli maden atıklarından nano Mg(OH)2 ve MgO’in üretilmesi ve Bor/Silan ile modifiye edilerek, özellikle savunma sanayi ve elektronik sektöründe kullanılan polimerik malzemelere, yüksek yanma direnci, yüksek LOI değeri gibi özellikleri kazandırırken uygulanan malzemenin mekanik özelliklerini etkilememesi amacını taşıyor.

ULUSAL BAZDA ÖDÜL

Yüksek Lisans öğrencisi Büşra Atkesen “Yoğun bir çalışmanın ardından ortaya koyduğumuz proje ile geçtiğimiz yıl da ANSİAD 19. Girişimcilik Günleri 9. İş Fikri Yarışması’nda yüksek lisans/doktora kategorisinde 1.’lik ödülüne layık görülmüştük. Aynı iş fikri ile 2. ödülümüzü ulusal bazda almış olduk. Çok mutluyuz” dedi.

Gecede 10 kategoride 14 ödül dağıtılırken, Proje Fikir Ödülleri ve İş Planı Ödülleri kapsamında girişimci gençlere toplam 400 bin TL değerinde ödül verildi.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

 

Eklenme tarihi :13.12.2022 11:24:15
Son güncelleme : 13.12.2022 11:24:15