Akdeniz Üniversitesi Senatosu toplandı

Akdeniz Üniversitesi Senatosu pandemi nedeniyle verilen aranın ardından Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan başkanlığında ilk yüz yüze toplantısını gerçekleştirdi.

Akdeniz Üniversitesi Senatosu pandemi nedeniyle verilen aranın ardından Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan başkanlığında ilk yüz yüze toplantısını gerçekleştirdi. Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker ve senato üyeleri katıldı.

ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ YÜZ YÜZE EĞİTİM

Akdeniz Üniversitesi Rektörlük görevine gelirken ekibi ile bazı hedefler belirlediklerine değinen Rektör Özkan, 'En öncelikli hedefimiz eğitimin mükemmel olmasıydı. Bu hedef doğrultusunda yüz yüze eğitimi çok önemsiyoruz. Zorunlu olmadıkça hiçbir öğretim üyemizin uzaktan eğitim yapmasını uygun görmüyoruz.' diye konuştu.

MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTMEK İSTİYORUZ

Akdeniz Üniversitesi'nin marka değerini yükseltmek istediklerinin altını çizen Rektör Özkan 'Bunun için de eğitim müfredatını çağımızın gereklerine göre güncellememiz gerekiyor. Bu konu YÖK toplantısında da gündeme geldi. Gerçek hayattan kopuk bir eğitim öğretim süreci maalesef ne öğrenciye ne de bilime olumlu anlamda bir katkı sağlamıyor. Onun için günümüz teknolojisi ve sosyal anlamdaki etkenler de göz önüne alınarak insanlık ve bilim adına eğitim öğretim alanında yeni açılımlar yapmamız gerekiyor. Bu konuda siz değerli öğretim üyelerimizin desteklerini bekliyorum. Hep birlikte azim ve gayretle çok çalışarak inancımızı kaybetmeden Akdeniz Üniversitesi markasını daha da güçlü hale getirerek gerek ulusal gerekse uluslararası alanlarda üniversitemizin ve ülkemizin adını en güzel şekilde duyuracağımıza inanıyorum.' şeklinde konuştu.

Eklenme tarihi :24.09.2021 18:51:41
Son güncelleme : 13.10.2023 14:29:48