Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu yine zirvede

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle aktif öğrenci sayısı 7000'e ulaştı. Her yıl olduğu gibi tam doluluk oranına sahip olan Sosyal Bilimler MYO, devlet üniversiteleri içerisinde yer alan meslek yüksekokulları arasında yerleşme puanlarının yüksekliği açısından Türkiye'de ilk sıralarda yer aldı.

2258 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI
Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun Türkiye'nin en çok tercih edilen yükseköğretim kurumlarından biri olduğunu ifade eden Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Burhan Özkan '2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında Meslek Yüksekokulumuza 2258 öğrenci yeni kayıt yaptırdı. Yatay geçiş yapan öğrenciler, yabancı uyruklu öğrenciler ve aftan gelen öğrencilerle birlikte bu rakam daha da artacaktır. 13 örgün öğretim, 13 ikinci örgün öğretim ve 1 uzaktan eğitim programına sahip olan yüksekokulumuz Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında tercih ve yerleştirme puanlarının yüksekliği bakımından bazı programlarda ilk sırada bazılarında ise ilk sırlarda yer almaktadır.' diye konuştu.

GELECEĞİN KOŞULLARINA UYGUN BÖLÜMLER
Öğrencilerin yoğun ilgisi nedeniyle ek yerleştirme için çok az bir kontenjan kaldığını vurgulayan Prof. Dr. Burhan Özkan, 'Yoğun olarak tercih edilmemizin en önemli nedenlerinin başında okulumuzda bulunan programların günümüzün ve geleceğin koşullarına uygun olması ve öğretim elemanlarının sektörel ve akademik deneyimlere sahip olmasıdır.' diye konuştu. Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer almanın kendilerini gururlandırdığını ifade eden Prof. Dr. Burhan Özkan, 'Sevgili gençler, geleceğiniz için en doğru tercihi yaptığınıza emin olabilirsiniz, keyifli ve nitelikli bir eğitim-öğretim hayatı sizleri bekliyor. Mezun olduğunuzda kazanacağınız bilgi ve deneyimlerle ara değil aranan elemanlar olarak geleceğe adım atacağınıza şüpheniz olmasın.' ifadelerini kullandı.

Eklenme tarihi :29.08.2022 11:01:21
Son güncelleme : 29.11.2022 10:42:11