Akdeniz Üniversitesi Yüksek Öğretimde Kalite ve AKTS Çalıştayı gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Yüksek Öğretimde Kalite ve AKTS Çalıştayı düzenlendi. Rektör Yardımcısı Ayşe Gülbin Arıcı, “Yeni nesil öğrenme modelleri hem akademisyenlerimize hem de yetiştirdikleri öğrencilere büyük fayda sağlayacaktır.” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Eğitimde ve Öğretimde Mükemmellik Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Kurumsal Gelişim ve Kalite Koordinatörlüğü tarafından organize edilen Yüksek Öğretimde Kalite ve AKTS Çalıştayı Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Çalıştaya Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı ve Prof. Dr. Şükrü Özen, Fakültelerin Dekan ve Dekan Yardımcıları, Enstitü Müdürleri ve Müdür Yardımcıları, Meslek Yüksekokularının Müdür ve Müdür Yardımcıları, Bölüm Başkanları ve Yardımcıları, Daire Başkanlarından oluşan 250 kişinin üzerinde üniversite mensubu katıldı.

KALİTEYİ ARTIRMAK İÇİN BUNA MECBURUZ

Çalıştay açılışında konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, “Akdeniz Üniversitesi mensubu olarak sadece akredite olmak ya da araştırma üniversitesi olmak için değil, Üniversitemizin kalitesini artırmak için bu çalışmaları yapmaya mecburuz. Çünkü dünya buraya doğru gidiyor. Çağın gerisinde kalmak gibi bir lüksümüz yok. Tüm akademi camiasının yeni eğitim öğretim modellerine ayak uydurması gerekiyor. Yeni nesil öğrenme modelleri hem akademisyenlerimize hem de yetiştirdikleri öğrencilere büyük fayda sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

PANEL VE SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çalıştay, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve YÖKAK Değerlendiricisi Prof. Dr. Ali Sınağ’ın online olarak gerçekleştirdiği “Araştırma Yönetiminin Kalite Odaklı Tasarımı” sunumuyla devam etti. Çalıştayın öğleden sonraki bölümü Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülbin Arıcı moderatörlüğünde Atatürk Konferans Salonu’nda yüz yüze gerçekleştirilen “Eğitim Yönetiminin Kalite Odaklı Tasarımı” paneliyle devam etti.  Panelde sırasıyla Öğr. Gör. Dr. Cem Sakarya ‘Türkiye de Akreditasyonun Güncel Çerçevesi’ Doç Dr. Güçlü Şekercioğlu ‘TYYÇ ve AKTS-Yetkinliklere Genel Bir Bakış’ Doç. Dr. Alper Bilge ‘Akreditasyonda Bir Fakülte Deneyimi’ Prof. Dr. Yeşim Şenol ise ‘Yüksek Öğretimde Yeni Eğilimler’ konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Günün son oturumunda gerçekleştirilen panelin konu başlıklarıyla ‘Tartışma Bölümü’ yapılarak katılımcıların görüşleri alındı. Çalıştay katılımcılarının görüşleri ışığında akademik birimlerin ilgili konu başlıklarında durum analizi yapıldı ve yükseköğretimdeki yeni eğilimler ile nasıl bir yol izleneceği tartışıldı.

Eklenme tarihi :6.02.2024 12:37:51
Son güncelleme : 6.02.2024 16:18:07