Akdeniz Üniversitesi'nde 10 Kasım etkinlikleri

Akdeniz Üniversitesi'nde 10 Kasım Atatürk'ü Anma programı çerçevesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümü kapsamında, Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refik Turan davetli konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Refik Turan, 'Atatürk'ün Lider Kimliği, Şahsiyeti ve Eseri' başlıklı  konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün az bilinen özelliklerini anlattı. Online gerçekleşen etkinliğe öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.

 
ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ
Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte ise Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Çevik konuşmacı olarak katıldı.  'Atatürk'ün Hedeflediği Cumhuriyet Modeli: Demokratik Cumhuriyet' konulu etkinlikte Prof. Dr. Çevik, Mustafa Kemal Atatürk'ün ""En büyük eserim"" dediği cumhuriyete ilgili yaklaşımını anlattı.
YÜKSEKOKUL'DAN DUYGULANDIRAN ANLAR
Akdeniz Üniversitesi Serik Gülsün - Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu öğrencileri 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde günün anlam ve önemini belirten etkinlik hazırladılar. Şiir ve müzik dinletisinden oluşan bu etkinlikte davetliler, program süresince duyguyu en içten yaşadıklarını belirtti.






 
 
 

Eklenme tarihi :10.11.2021 16:56:10
Son güncelleme : 30.11.2022 16:44:43