Akdeniz Üniversitesi'nde kadına yönelik şiddetle mücadele için önemli adım

Akdeniz Üniversitesi'nde kurulan 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Komisyonu' çalışmalarını sürdürüyor. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arıcı konuyla ilgili eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri planladıklarını açıkladı.
Akdeniz Üniversitesi Senatosu tarafından onaylanan 'Eşitlik Eylem Planı' kapsamında kadına yönelik şiddetle mücadele için önemli bir adım atılarak kurulan 'Akdeniz Üniversitesi Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Komisyonu' çalışmalarını sürdürüyor. Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı başkanlığında oluşturulan Akdeniz Üniversitesi Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Komisyonu ile Akdeniz Üniversitesi tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda yapılacak her türlü faaliyetlerin hazırlanması, yönlendirilmesi, uygulanması, izlenmesi ve güncellenmesi aşamalarında koordinasyonu sağlamak amaçlanıyor.

EĞİTİM, HUKUK VE PSİKOLOJİK ALANLARINDA DESTEK
Kurulan komisyonla ile ilgili açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı şiddetle mücadele etmenin ve cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının temel yolunun eğitimden geçtiğini söyledi. Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı bu amaçla komisyon ile birlikte eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinin artırılması, şiddetle mücadele araçlarının geliştirilmesi ve şiddet mağdurları için kurumsal destek olanaklarının artırılması ve eğitim, hukuk, iletişim, sosyal ve psikolojik destek konularında çeşitli faaliyetler planladıklarını ifade etti.

TOPLANTILAR DEVAM EDİYOR
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Komisyonunun çalışmalarını planlamak amacıyla mutat aralıklarla toplantıların yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, toplantılarda kadına yönelik şiddetle mücadele Antalya il eylem planı ve üniversitede kadın-erkek eşitliğinin sağlanması ve şiddetle mücadele konusunda ilk olarak yapılacak faaliyetlerin planlandığını bildirdi. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Komisyonunda; Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurşen Adak ve KATCAM Müdürü Doç. Dr. Gülay Yılmaz Diko ve üniversitede bu alanda çalışma yapan öğretim üyeleri Doç. Dr. Necla Öztürk, Doç. Dr. Havva Serap Toru, Doç. Dr. Emre İpekçi Çetin, Doç. Dr. Öznur Körükçü, Doç. Dr. Seda Bayraktar, Doç. Dr. Aydın Çivilidağ ve Dr. Öğr. Üyesi Fatma Mahperi Uluyol yer alıyor.

Eklenme tarihi :22.08.2022 14:31:32
Son güncelleme : 29.11.2022 10:45:57