Akdeniz Üniversitesinden elektrikli otomobil için güç birliği

Akdeniz Üniversitesi ve Kepez Belediyesi elektrikli otomobil tasarımı ve Ar-Ge işbirliği protokolü imzaladı. Rektör Prof. Dr. Özkan, 'Bilime meraklı çocukların ellerinden tutmalıyız' dedi.

Akdeniz Üniversitesi ile Kepez Belediyesi arasında elektrikli otomobil tasarımı ve Ar-Ge işbirliği protokolü imzalandı. Protokolü Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ile Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü imzaladı. İmza töreni öncesi Başkan Tütüncü ile ortak Ar-Ge çalışmalarının yürütüleceği Dokuma Park'taki Antalya Bilim Merkezi'ni gezen Rektör Özkan, 'Binaya girerken 30 yıl öncesinin fabrika binası gözlerimin önüne geldi. Çocukluk yıllarım bu bölgede geçti. Bu alanın bilimle buluşmuş olması, bir bilim insanı olarak benim için çok kıymetli. Dokuma'da Antalya Bilim Merkezi'ni kurmanız Kepez, Antalya ve Türkiye için hakikaten çok gurur verici.' diye konuştu.

ÇOCUKLARIN ELLERİNDEN TUTMALIYIZ

Üniversitelerin görevinin kaliteli öğrenci yetiştirmek, bilim üretmek ve bilimi halkla buluşturmak olduğunun altını çizen Rektör Özkan, 'Üniversitelerin her zaman belediyelerle, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde olması çok kıymetlidir. Antalya Bilim Merkezi, çok güzel bir yer olmuş. Bir anne, bir Antalyalı bir bilim insanı olarak bu bilim merkezini şehri kazandırmasından dolayı Hakan Başkan'ı kutluyorum. Üniversite olarak Antalya Bilim Merkezi'ne her türlü desteği vereceğiz. Bilime, teknolojiye meraklı çocukların elinden tutmamız gerekiyor. O zaman bizi uzayda, tıpta kimse tutamaz. Bu işbirliği sayesinde Kepez Belediyesi ile kaliteli işlere imza atacağız.' ifadelerini kullandı.

KAZANAN ANTALYA OLACAK

Başkan Hakan Tütüncü ise Türkiye'nin yükseköğretimde önemli bir markası olan ve bilimsel gelişime ciddi katkılar sağlayan Akdeniz Üniversitesinin desteğinin bilimsel gelişmeyi güçlendireceğini söyledi. Başkan Tütüncü, 'Güçlerimizi birleştirme konusunda gösterdiği üstün özen, dikkat ve geniş gönüllülükten dolayı Özlenen Özkan Hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. Üniversitemiz ile belediyemizin güçlerini birleştirmesi Antalya'da bilim merkezi özelinde,  gelecek kuşaklara ve bilimsel gelişmeye pozitif katkılar meydana getirecektir. Bilim merkezimizde önemli gelişmelere birlikte tanık olacağız. Üniversiteler bilimin üretildiği yerlerdir. Antalya Bilim Merkezi, üniversitelerin ürettiği bilimi, pazara çıkaracak, rafa koyacak ve markete yerleştirecek bir ortam olacak. Elektrikli otomobil tasarımıyla ilgili işbirliğimiz hem üniversitemize hem de hem de Antalya Bilim Merkezi'ne katkı sağlayacak.  Günün sonunda kazanan bu şehrin gençleri, bilim tutkunu hemşehrilerimiz olacak.' açıklamasında bulundu.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL TASARIMI

İki kurum, Antalya Bilim Merkezi'nde elektrik enerjisiyle çalışan otomobil tasarımı ve Ar-Ge çalışması yapacak. İşbirliği protokolü ile çevre dostu elektrikli araç tasarımı yaparak ve geliştirerek,  bu alana yönelik gençlerde ilgi uyandırılması amaçlanıyor. Antalya Bilim Merkezi'nde tasarımı yapılacak elektrikli otomobille yarışmalara, sergilere katılacak.  İki kurum elektrik enerjisiyle çalışan otomobil tasarımı yaparak, ülkenin bu alandaki birikimine ve gelişimine katkı sağlanması da hedefleniyor. İmzalanan protokolle, elektrikli otomobil geliştirmek amacıyla Antalya Bilim Merkezi'nde,  AÜ'nün öğretim elemanları ile gönüllü lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımıyla sürdürülebilir bir Ar-Ge ortamı oluşturulacak.

Eklenme tarihi :18.07.2021 15:29:27
Son güncelleme : 12.10.2023 14:04:53