Akdeniz Üniversitesi'nden Geleceğe Nefes

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker ve Akdeniz Üniversitesi öğrencileri 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Manavgat ilçesinde yangından zarar gören alanlara fidan dikti.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker ve Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, Türkiye'nin 81 iliyle eş zamanlı olarak gerçekleşen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğinde, fidanları toprakla buluşturdu. Geleceğe Nefes Ol sloganıyla hayata geçen etkinlik, Manavgat ilçesinde geçtiğimiz Temmuz ayında gerçekleşen cumhuriyet tarihinin en büyük yangınında zarar gören Kalemler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda gerçekleşti. Vali Ersin Yazıcı himayesinde gerçekleşen programda yangına dayanıklı fıstık çamı, defne, keçiboynuzu, andız, servi türlerinden toplamda 5 bin fidan dikildi.

FİDAN DİKİMİNİ UYGULAMALI OLARAK GÖSTERDİ
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Cengiz Toker, Akdeniz Üniversitesi'nden etkinliğe 3 otobüsle katılan yaklaşık 150 öğrenciyle sohbet ederek fidanları doğru bir şekilde dikmenin ipuçlarını da verdi. Prof. Dr. Cengiz Toker kendisi de fidan dikerek gençlere teorik bilginin yanında uygulamalı olarak da fidanları doğru bir şekilde toprakla buluşturmanın yöntemlerini gösterdi.
ÖĞRENCİLERİMİZİN DE BU DÜNYADA BİR DİKİLİ AĞAÇLARI VAR
Fidan Dikme etkinliğinde Akdeniz Üniversitesi öğrencileri ile birlikte pek çok ağaç diken Prof. Dr. Cengiz Toker, 'Böyle güzel ve anlamlı bir günde öğrencilerimizle birlikte burada bulunmaktan son derece mutluyuz. Burada tam bir şenlik havası var. Herkesin yüzünde fidan dikmenin kendilerine verdiği huzur ve mutluluk var. Yanan ağaçların acısının yerini yeni dikilen fidanların geleceğimize dair verdiği ümit ve mutluluk aldı. Akdeniz Üniversiteli öğrencilerimizin de artık bu dünyada bir dikili ağaçları var.' diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, VİDEO KONFERANS YOLUYLA BAĞLANDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yoluyla bağlandığı törende; 'Türkiye, Paris İklim Anlaşması'na taraf olarak sıfır emisyon hedefini ortaya koymuştur. Orman varlığımızın arttırılması hususunda daima ön saflarda yer alacağız. Daha yeşil Türkiye hedefiyle son 19 yılda cumhuriyet tarihinin en büyük ağaçlandırma seferberliğini sürdürüyoruz. Son 19 yılda 5,5 milyar fidanı toprakla buluşturduk. BM küresel orman kaynakları raporuna göre Türkiye, ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa'da birinci, dünyada 4. sırada yer alıyor.  Hedefimiz 2023 yılı sonuna kadar dikilen fidan sayısını 7 milyara, ülkemizin orman varlığını yüz ölçümümüzün üçte birine ulaştırmaktır. 136 adet şehir ormanı kurduk. Çadır ve karavan turizmini de teşvik ediyoruz. Milli park sayımızı 45'e çıkararak ülkemizin tabiat değerlerini daha sıkı şekilde koruyoruz.' ifadelerini kullandı.

)

Eklenme tarihi :12.11.2021 12:08:09
Son güncelleme : 30.11.2022 16:42:01