Akdeniz Üniversitesi'ne Sofya Teknik Üniversitesi'nden ziyaret

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'ne aralarında Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı ile Bilgisayar Sistemleri Bölüm Başkanı'nın da bulunduğu Sofya Teknik Üniversitesi'nden yedi öğretim üyesi Erasmus+ Programı Ders Verme Hareketliliği kapsamında ziyaret etti.
SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İLE İŞ BİRLİĞİMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ
Sofya Teknik Üniversitesi mensubu öğretim üyeleri Akdeniz Üniversitesi öğrencileri ile tanıştı. İlk olarak Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığını ziyaret eden heyete hitaben konuşan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Bölüm Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Ümit Deniz Uluşar 'Sofya Teknik Üniversitesi'nin kuruluşu 1941 yılına kadar gidiyor; oldukça köklü bir üniversite. 12 Fakülte ve 2 Meslek Yüksekokulunda toplam 12 bin öğrenci öğrenim görüyor. Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojileri Fakültesi bünyesinde 'Bilgisayar Sistemleri', 'Enformasyon Teknolojileri ve Endüstri' ve 'Programlama ve Bilgisayar Teknolojileri' olmak üzere 3 bölüm mevcut. Sofya Teknik Üniversitesi bin 200 uluslararası öğrenciyi kendine çekmiş durumda. Bunlardan yaklaşık 250 tanesi Türk kökenli. Bilişim ve yazılım alanında önde gelen SAP Labs, Microsoft, IBM, VMware, Visteon, Hewlett Packard, Telco Systems, ESRI gibi firmalar ile kalıcı iş birliği geliştirmiş olmaları bizler açısından çok değerli. Sofya Teknik Üniversitesi ile var olan iş birliğimizin daha da ileriye taşınması bizi bölüm olarak hedeflerimize bir adım daha yaklaştıracak.' dedi.

BULGARİSTAN'DAKİ 8 AYRI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU İLE ERASMUS+ ANLAŞMASI
Uluslararası İlişkiler Ofisi'ni de ziyaret eden Sofya Teknik Üniversitesi mensubu öğretim üyeleri, Erasmus+ Programına ilave olarak hayata geçirilebilecek diğer programlar hakkında bilgi aldı. Akdeniz Üniversitesi'nin Bulgaristan'daki 8 ayrı yükseköğretim kurumu ile Erasmus+ Anlaşması bulunduğunu belirten Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Sibel Mehter Aykın, 'Bugün Erasmus+ Programı Ders Verme Hareketliliği kapsamında bizleri ziyarete gelen Sofya Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri mevcut iş birliğini daha da ileriye taşıyarak Mühendislik Fakültesi'nde bulunan diğer bölümlerle de iş birliği geliştirmek istediklerini belirttiler. Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile Sofya Teknik Üniversitesi Bilgisayar Sistemleri Bölümü arasında hayata geçirilebilecek Çift Diploma Programı hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Bilgisayar Mühendisliği Bölümümüz olası bir iş birliği için gerekli altyapıya sahip. Ofis olarak üzerimize düşenleri yapmaya hazırız. Bulgar uyruklu öğrencilerin Üniversitemize olan ilgisi, hiç kuşkusuz, bizim işlerimizi daha da kolaylaştıracaktır.' şeklinde konuştu.
Akdeniz Üniversitesi'nde 8'i önlisans, 50'si lisans, 1'i yüksek lisans olmak üzere çeşitli programlarda kayıtlı toplam 59 Bulgar uyruklu öğrenci bulunuyor.

Eklenme tarihi :4.07.2022 14:42:35
Son güncelleme : 29.11.2022 11:15:14