Akdeniz Üniversitesi’nde gençler için zirve

Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına bağlı Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu’nun desteği ile 16. Ulusal Girişimcilik Zirvesi etkinliği kapsamında yapay zekâ, iş dünyası ve spor-sanat dünyasından uzman isimleri öğrencilerle buluşturdu. Üç Gün boyunca devam eden etkinlikler, kariyerine yön vermek isteyen öğrencilere ilham kaynağı oldu.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikler, gençlerin girişimcilik ve kariyer konularında bilgi ve deneyim kazanmalarını sağladı. Yapay zekâ alanında uzman konuşmacılar, yapay zekanın güncel ve gelecekteki rolü hakkında bilgiler verirken, iş dünyasının önde gelen isimleri de kariyer planlaması, iş fırsatları ve sektörde başarılı olmanın ipuçları konusunda öğrencilere bilgiler aktardı. Spor-sanat dünyasından sektörde deneyim kazanmış isimler de spor ve sanat alanlarında kariyer yapmayı hedefleyen öğrencilere, kariyer yolculuklarına yön verecek tavsiyelerde bulundular.

GELECEK YAPAY ZEKA İLE İNŞA EDİLECEK

Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu’nun yoğun çalışmalarıyla şekil alan programın açılışı, topluluğun danışmanlığını yapan Prof. Dr. Burcu Demirel’in konuşması ile başladı. Ardından yapay zekanın geleceği hakkında konuşuldu. Yapay Zeka Politikaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Can Atak, ‘İşsiz Mi Kalacağız?’ teması ile sunum yaptı. Tecmony Kurucusu Ceyhun Güler ‘Yapay Zekanın Global Trendleri’ adlı sunum gerçekleştirdi. Akınsoft Antalya Müdürü Hakan Tokay ‘Robotik Teknolojiler’ ardından da Street 1227 Kurucusu Oğuzhan Saruhan, ‘Yapay Zekanın Pazarlamaya Etkileri’ üzerine bilgiler paylaştı.

GENÇLERE MOTİVASYON AŞILADI

Zirvenin ikinci gününde de birbirinden popüler isimler öğrencilerle bir araya gelerek farkındalık oluşturdu. İlk olarak sahne alan Motivatör, eski Opera Sanatçısı ve Psikolog Aslı Gökçe Kolancı, kariyer yolculuğunu anlattı. Öğrencilere motivasyon veren bir çalışma gerçekleştiren Kolancı, sunumun ardından değerlendirme yaparak “Üniversitelerin bu tür çalışmalarını çok iyi bulduğunu ifade etmek istiyorum. Daha fazla olması gerektiğine inanıyorum. Çünkü gençlerin çabası çok büyük. Her insan dibe düşer, her insan bir şeylerden yorulur, vazgeçer. Gençler asla vazgeçmesin. Daima yeniden ayağa kalksınlar. Her zaman yeni bir başlangıç vardır. Gençlerin enerjilerine, emeklerine hayran kaldım. Akdeniz Üniversitesi’ne gençlere böyle bir fırsat sunduğu için ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

SABA TÜMER KAHKAHAYA BOĞDU

Zirve kapsamında öğrencilerle buluşan televizyon ünlüsü Saba Tümer, anlatımıyla öğrencilere ilham kaynağı oldu. Tanınmış isimlerle yaptığı programlardan kesitler sunan Tümer, çocukluğundan, üniversite hayatına kadar başarı hikayesini gençlerle paylaştı. Programın ardından değerlendirme yapan Saba Tümer, “Çok harika bir seyirci vardı. O kadar çok eğlendiler, güldüler ki, sunumu bitirmek istemedim. Onlar coştukça ben de coştum. İnanılmaz bulduk, çok katılımcıydılar. Katılan bütün öğrencilere ve misafirlere çok teşekkür ediyorum, tüm kalbimle başarı ve şans diliyorum. Gençler bu işi harika organize etmiş. Pek çok organizasyon şirketinden daha iyi buldum.” dedi. Akdeniz Üniversitesi’ne ilk defa konuk olduğunu da söyleyen Saba Tümer, üniversite kampüsünü çok büyük olduğunu, çok beğendiğini ifade etti.

Üç gün süren zirve Spor Spikeri Hünkar Mutlu ve Youtuber Ufuk Kaan Karacan’ın anlatımıyla sona erdi.

Eklenme tarihi :26.03.2024 11:57:58
Son güncelleme : 26.03.2024 11:58:22