Akdeniz Üniversitesi’nde Meclis Simülasyonu açılışı gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Çevre ve İklim Değişikliği Topluluğu’nun Gençlik ve Spor Antalya İl Müdürlüğü paydaşlığında Akdeniz Bölgesinde bir ilk olan Meclis Simülasyonu etkinliğinin ikincisini düzenledi. TBMM’nin gençlik hali olan Meclis Simülasyonunda milletvekilleri yemin ederek çalışmalarına başladı.

ÖĞRENCİLERİMİZİN GELECEK VİZYONU AÇISINDAN ÖNEMLİ

Etkinlik Açılışında konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, “İlk Meclis Simülasyonunun kapanışına katılmış ve çok etkilenmiştim. Üniversiteler böyle olgunlaşıyor ve kalitesini artırıyor. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan da bu tür çalışmaları çok önemsiyor ve destek verilmesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyor. Öğrencilerimizin bu tür etkinliklerle öğrenimlerine ve gelişimlerine katkı sağlaması çok değerli. Gençlerimizin ülke gündemine ve gelecek vizyonuna ilişkin sorumluluklarının farkına vararak Türkiye’nin demokratik ortamına katkı sağlama çalışmaları takdire şayan. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

ÖĞRENMEK VE ÖĞRETMEK MECBURİYETİNDEYİZ

Açılışta konuşan Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASPAG) Müdürü Prof. Dr. Erol Esen, “İklim değişikliği ve çevre alanında yapılan tüm çalışmaları son derece değerli buluyorum. ASPAG olarak da Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi Bölümü olarak da bu tür çalışmaları her zaman destekliyoruz. Bizler yalnız kendimiz için değil aynı zamanda başkaları için de öğrenmek ve öğrendiklerimizi yaymak mecburiyetindeyiz. Toplumsal kalkınmaya olan inancımız ve güvenimiz bizi buna zorluyor. O nedenle öğrenmeyi ve öğretmeyi amaçlayan bu meclis simülasyonunu çok önemli buluyorum.” şeklinde konuştu.

SOSYAL HUKUK DEVLETİ İLKESİNE BAĞLIYIZ

Çevre ve İklim Değişikliği Başkanı Ali Eşref Can divan başkanlığını üstlendiği etkinliğe dair konuşmasında, “Bugün burada sizlerle demokrasinin temel taşı olan Meclisimizin II. dönem açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu anlamlı günde, Türkiye’nin geleceğine ilişkin kararları birlikte alacağımız heyecan verici bir sürecin başlangıcını kutluyorum. Türkiye’nin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkesine bağlılığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

TBMM’nin gençlik hali olan Meclis Simülasyonunda her bölümden öğrenci yer aldı. Komisyonlar da kanun teklifleri verdiler ve genel kurulda özgür bir şekilde görüşlerini ifade ettiler. Kesinlikle reel siyasete girmeden devletin geleceği üzerine iklim değişikli göç ve çevre üzerine yasa tasarılarını hazırladılar.

 

Eklenme tarihi :6.03.2024 11:52:20
Son güncelleme : 6.03.2024 11:52:52