Akdeniz Üniversitesi’nde Yükseköğretim Verileri İzleme Toplantısı Gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi’nde "Yükseköğretim Verileri" çalışması kapsamında fakülte dekanları, enstitü ve meslek yüksekokulu müdürlerinin katılımıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı Veri Yönetimi İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı tarafından YÖK'ün "Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu" ile Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun (YÖKAK) "Kurum İç Değerlendirme Raporu" göstergelerindeki 2023 yılı verilerinin "Yükseköğretim Verileri" adı altında tek elden toplanacağı yeni düzenleme hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.

ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE ÇOK SIKI ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR

Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, önemli bir sürecin başladığını belirtti. Aralık ayının ortasında YÖK tarafından Akdeniz Üniversitesinin Araştırma Üniversitesi aday izleme programına dahil edildiğini ifade eden Prof. Dr. Özen, önümüzdeki dönemde bu izleme sürecinin gerektirdiği çalışmalara büyük önem verileceğini belirtti. Prof. Dr. Özen, “Araştırma Üniversitesi kategorisinde 23 üniversite bulunmakta, bunun yanı sıra 6 üniversite aday statüsünde. Akdeniz Üniversitesi de bu adaylar arasında yer alıyor. Bu süreç, üniversitemiz için büyük öneme sahip. Bundan sonraki adımlarımızı belirleme noktasında da kritik bir dönüm noktası olacak” dedi.

KOORDİNASYON İLE VERİ İZLEME ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLİYOR

Üniversitenin ürettiği verilerin sağlıklı bir şekilde izlenmesi ve analiz edilmesi gerekliliğine değinen Prof. Dr. Özen, bu bağlamda kurumsal bir yapılanmanın önemini vurguladı. Prof. Dr. Şükrü Özen, mevcut araştırma üniversitelerinin yapılarına bakıldığında, bir veri analiz modeli ve koordinatörlük veya araştırma dekanlığı yöntemlerinin uygulandığını belirterek, Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın talimatıyla üniversite bünyesinde kurumsal verilerin takibi ve izlenmesi için bir koordinatörlük yapısı oluşturulduğunu ifade etti. Bu adımın, üniversitenin daha etkin bir şekilde veri yönetimi ve izleme sürecini yönlendirmesine olanak tanıyacağını söyleyen Özen, bu çalışmaların önümüzdeki süreçte daha da hız kazanacağını belirtti.

Toplantıda Akdeniz Üniversitesi Kurumsal Araştırma ve Veri Yönetimi Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Halil Çolak konuyla ilgili şimdiye kadar yapılan ve bundan sonraki süreçte yapılması planlanan iş ve işleyişlerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Powerpoint sunusu için tıklayınız.

Eklenme tarihi :19.03.2024 14:20:09
Son güncelleme : 21.03.2024 11:21:40