Akdeniz Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenler, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ile Keçiboynuzu Üreticileri Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği “Akdeniz'de Bir Gelecek Tasarımı: Keçiboynuzunda Planlı Üretim ve İşleme” paneline konuşmacı olarak katılarak yol haritası çizimine destek oldu.
ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe üreticiler, sanayiciler ve sektör temsilcilerinin yanı sıra Akdeniz Üniversiteli akademisyenler de katıldı. Panelde keçiboynuzu üretiminde sürdürülebilirlik, verimlilik ve katma değer konuları ele alınırken, Akdeniz Üniversitesi’nden katılan uzmanlar bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
BİLİMSEL KATKI VE AKADEMİK VİZYON
Panele konuşmacı olarak katılan Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamide Gübbük, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karhan, Elmalı Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı Programı’ndan Öğr. Gör. Dr. Recep Balkıç ve Kumluca MYO’dan Öğr. Gör. Dr. Lokman Altınkaya’da bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
YOL HARİTASI OLUŞTURULDU
Panelin sonunda, keçiboynuzu üretiminin daha planlı yapılması, verimliliğin artırılması ve işleme süreçlerinin modernleştirilmesi için kapsamlı bir yol haritası belirlendi. Bu yol haritasıyla birlikte, keçiboynuzunun bölge ekonomisine daha fazla katkı sağlaması ve küresel pazarlarda rekabet gücünün artırılması hedefleniyor.
BÖLGE EKONOMİSİ İÇİN STRATEJİK ÜRÜN
Etkinliğin ev sahibi ALTSO, Keçiboynuzunun sadece bir tarım ürünü olmadığına dikkat çekerek aynı zamanda stratejik bir ekonomik değer olduğunu vurguladı.
Son güncelleme : 5.09.2025 16:08:02