Akdeniz’in uluslararası öğrencilerinin kalbi Türkiye için atıyor

Akdeniz Üniversitesi’nin uluslararası öğrencileri ve mezunları deprem felaketi yaşayan Türkiye’ye yardım etmek için seferber oldu.

Akdeniz Üniversitesi mezunu Kongo’dan Salim Mannanga, lisansüstü öğrenimine devam ettiği Kanada’da arkadaşlarıyla birlikte ikinci vatanı gördükleri Türkiye’ye yardım etmek için seferber oldu. Salim Mannanga, tüm Türkiye’yi sarsan deprem nedeniyle Türkiye’nin Toronto Büyükelçiliği tarafından düzenlenen yardım çalışmalarına katılarak destek olmak için çalışıyor.

AFRİKA’DAN KANADA’YA YARDIM HATTI

Akdeniz Üniversitesi’nde eğitim gördüğü dönemde Afro-Antalya Öğrenci Topluluğu üyesi olarak görev alan Salim Mannanga, arkadaşlarına ve tüm Türkiye’ye selam ve sevgilerini göndererek Türkiye’nin bu felaketin ardından yaralarını hızla çözeceğine inandığını ifade etti. Salim Mannanga “Burada deprem sonrası Toronto Büyükelçiliğinin yardım faaliyetine katıldım, yardımcı olmak için gayret gösterdim. Bazı arkadaşlarla beraber bu etkinliklere katıldım. Geçmiş olsun Türkiye, gönlümüz sizinle.”  ifadelerini kullandı.

“ACINIZ ACIMIZDIR”

Afro-Antalya Öğrenci Topluluğu ve Akdeniz Kalite Elçileri Topluluğu üyesi Gana’lı Makine Mühendisliği Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi Yusif Inusah, Su Ürünleri Mühendisliği Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi Edafe Odioko ve Akdeniz Üniversitesi mezunu Dr. Eriola M.C. Adenidji de Türkiye’nin acısını paylaştıklarını ve çeşitli yardım etkinliklerine katıldıklarını belirtti. Akdeniz Kalite Elçileri Topluluğu üyesi Özbekistan’dan Mimarlık Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi Sirojiddin Baxromovich, Özbekistan’da görev yapan Ziraat Fakültesi Mezunu Mir Celal Alimbekov ve arkadaşları da; “Sizin acınız bizim acımızdır.  Özbekistanlı Türkiye mezunları olarak kendi aramızda bağış toplayarak Türkiye’ye gönderme imkânımız oldu.” mesajını iletti.

“GÖNÜL BAĞLILIKLARINI KANITLIYORLAR”

Konuyla ilgili olarak Afrika’daki 30’dan fazla ülkeden gelen Antalya’daki öğrencilerin üye oldukları Afro-Antalya Öğrenci Topluluğu ve Akdeniz Kalite Elçileri Topluluğu akademik danışmanı Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş topluluklara üye “Afrikalı ve diğer ülkelerden gençler Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı deprem felaketi nedeniyle büyük üzüntü içindeler. Antalya’daki öğrencilerimiz Üniversitemizin yardım faaliyetlerine katkı sağlamak yanında, Türkiye için düzenlenen yardım kampanyalarına katılıyorlar. “Tek Yürek Türkiye” kampanyasını da takip ettiler. Akdeniz Mezunu öğrencilerimiz ise kendi bulundukları ülkelerde dayanışma ve destek mesajları gönderiyorlar. Yurtdışındaki kampanyalara katılıyorlar adeta Türkiye’ye olan gönül bağlılıklarını kanıtlıyorlar.” dedi.

Halen Afro-Antalya Öğrenci Topluluk Başkanı Komor Adalarından Ahamada Mous Ambou, başkan yardımcısı Mali’li Mody Camara,  Fas’lı Kawtar Zahfir ve Etiyopya’lı Christina Gebremedhin da Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş ile görüşerek yurtlara yerleşen depremzedelere bölgeden gelen çocuklara yaşanan travmayı unutturmak için yapmak istedikleri projeleri paylaştı.

Foto.jpg

image.png

Kanada Toronto Yardım Organizasyonu.jpg

Eklenme tarihi :28.02.2023 16:27:43
Son güncelleme : 20.03.2023 16:32:04