Antalya Bilim Festivali'nde Akdeniz Üniversitesi standı büyük ilgi gördü

 

Kepez Belediyesi tarafından 2’ncisi düzenlenen Antalya Bilim Festivali (BİLİMFEST) Dokumapark’ın 50 bin metre karelik etkinlik alanında gerçekleştirildi.  

Antalya Bilim Festivali’nin açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, TEİ Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit katıldı.

50 BİN METRE KARE FESTİVAL ALANI

Sanayi ve teknoloji devlerinin katıldığı, milli gururlarımızın sergilendiği festivalin açılış konuşmalarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yaptı. Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle 2. Antalya Bilim Festivali ziyaretçilere kapılarını açtı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ve beraberindeki heyet, ev sahibi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü rehberliğinde, 50 bin metre kare alana kurulan festival alanını gezdi.

Antalya Bilim Festivaline 220 kurum ve kuruluş katıldı. Türkiye savunma sanayisinin ürettiği helikopter, zırhlı araçlar, füzeler başta olmak üzere yeni teknoloji ürünlerinde sergileneceği festival yoğun ilgi görüyor. Festivalde TÜBİTAK, ASELSAN, HAVELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, TÜRKSAT, TUA gibi kurumlar tarafından üretilen yerli ve milli teknoloji ürünleri büyük ilgi çekti.

Antalya Bilim Festivali”nde Akdeniz Üniversitesi standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, stand önünde çekilen fotoğrafı "Bugün, yerli ve millî teknoloji üreten dev şirketlerimizin üniversitelerimizle bir araya geldiği “2. Antalya Bilim Festivali”ne katıldık. Ülkemizin geleceği gençlerimiz ve çocuklarımızla bilim ve teknoloji dolu bir gün geçirdik." notuyla sosyal medyada paylaştı.

KONFERANSLAR VE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

4 gün süren BİLİMFEST’in ilk gününde ise Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, Savunma Sanayi Akademi Başkanı Prof. Dr. Cenk Aktaş ve Astrofizikçi Prof. Dr. Ethem Derman konferans düzenledi.

Festivalde Buble Show, Mınyon Maskot Show, Tübitak Bilim Gösterileri, Sosis Balon Show, Jonglör Show, İllizyon Show, Aliceın Wonderland Show, Troller Maskot Show, Paw Patrol Müzikal Show gibi etkinlikler ve Güneş Gözlemi, Planeteryum, Simülasyon Deneyim Alanları, Sıcak Hava Balon, Kara Ve Hava Araçları Sergisi, Paydaş Katılımcı Stand Aktiviteleri, Balon Park, Tırmanma Kulesi, Astrofotoğrafçılık, Kızıldeniz Fotoğraf Sergisi, Teknomacera aktiviteler gerçekleştirildi.

Eklenme tarihi :20.10.2023 11:50:05
Son güncelleme : 23.10.2023 14:18:52