Antalya’da Teknoloji ve Eğitim Bölgesel Çalıştayı Gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Atabek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı kutlamaları kapsamında Antalya’da gerçekleştirilen Teknoloji ve Eğitim Bölgesel Çalıştayı’na katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı kutlamaları kapsamında Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) desteği ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Türkiye’nin yedi bölgesini temsilen yedi ilinde (Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun, Antalya, Gaziantep, Erzurum) 1-2 Kasım 2023 tarihlerinde eş zamanlı olarak 2 gün süren “Teknoloji ve Eğitim Bölgesel Çalıştayları” gerçekleştirildi. Antalya’da gerçekleştirilen çalıştayda Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Atabek moderatör olarak görev aldı.

EĞİTİM TEKNOLOJİSİ TARTIŞILDI

Doç. Dr. Oğuzhan Atabek’in moderatörlüğünde, “Öğretmenlerin Bakış Açısıyla Teknoloji Kullanımı”, “Teknolojinin Eğitim Ortamlarında Kullanımı”, “Teknolojinin Eğitim Süreçlerine Etkisi” ve “Yapay Zekâ İçerikli Uygulamaların Eğitimde Kullanımı ve Etik” başlıklı dört tema çerçevesinde eğitim teknolojisi alanı güncel durum, karşılaşılan sorunlar ve olası çözüm önerileri çerçevesinde incelendi. Dr. Atabek ile alanlarındaki uzmanlıkları nedeniyle seçilmiş olan iki deneyimli okul müdürü ve on sekiz deneyimli öğretmenden oluşan çalıştay grubu, çalıştayı bir rapor ile sonuçlandırdı.

Eklenme tarihi :14.11.2023 09:55:43
Son güncelleme : 14.11.2023 09:55:54