Atık malzemelerden yaptıkları eserlerle organ bağışına dikkat çektiler

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Can Ağacı Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından organize edilen 'Böbreğim Benim Can Yoldaşım' heykel sergisi gerçekleştirildi. Sergide Üniversite'nin ve Tıp Fakültesi'nin atık malzemeleri kullanılarak yapılan ve organ nakline dikkat çeken eserler yer aldı.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi H Blok Atrium'da gerçekleşen sergiye Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu Yöndem, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Özge Turhan, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Akman, 'Bizler hekim olarak hastalarımıza sadece reçete yazan onları muayene eden kişilerden öteye geçerek onların sosyal ve psikolojik durumlarına da katkıda bulunabilecek bir konumda olmalıyız. Bugün burada da bunu hedefleyen bir organizasyon var. Bir iyilik hareketi var.' ifadelerini kullandı.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Gürpınar, 'Üniversitelerin en büyük görevlerinden birisi topluma hizmet etmektir. Bu konuda Üniversitemizin yüz akı olan, en bilinen ve toplumla en çok buluşulan yeri olan hastanemizde sağlığın en önemli yönü olan koruyucu hekimliğin de bir anlamda öneminin vurgulandığı bu güzel serginin hayırlı olmasını diliyor ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.' diye konuştu.
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hanife Neris Yüksel ise, 'Aslında 2 yıl öncesinde planladığımız bir sergi idi. Ancak pandemi dolayısıyla açılışını yapmak bugüne nasip oldu. Organ bağışına dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir sergi düşündük. Sergide öğrencilerimizin yaptığı 21 adet esere yer verdik.' şeklinde konuştu.





Eklenme tarihi :1.11.2022 12:27:05
Son güncelleme : 29.11.2022 09:57:37