Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinden miniklere eğlenceli aktivite

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri ilkokul ve anaokulu öğrencileri ile Akdeniz Üniversitesi botanik bahçesinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı 2. sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. Dr. Seda Eskidemir Meral’in danışmanlığında Sabiha Gökçen Anaokulu ve Mehmet Kesikçi İlkokulu’ndaki çocuklarla beraber Akdeniz Üniversitesi Botanik Bahçesinde çeşitli sanat etkinlikleri gerçekleştirdi. Botanik Bahçesini gezerek bahçedeki farklı türlerdeki ağaçları inceleyen çocuklar daha sonra ağaç türlerinin yer aldığı ellerindeki broşürlerde buldukları ağaç türlerini işaretlediler. Doğadan topladıkları dallar ve yapraklarla resimler, bileklikler ve taçlar yapan çocuklar keyifli anlar yaşadı.

DEFNE LABİRENTİ ÇOCUKLAR İÇİN HEYECAN VERİCİYDİ

Etkinliklerini tamamlayan çocuklar defne labirentine asılan sözcük ve şekilleri bulma oyunu oynadı. Birinci sınıftaki çocuklar labirentten buldukları sözcüklerle cümle kurma çalışması yaparken, okul öncesi dönemdeki çocuklar geometrik şekilleri bulup şekillerle örüntü kurma çalışmaları yaptı.  İlk kez defne labirenti gördüğünü söyleyen çocuklar labirentte kendileri için hazırlanan sözcük ve şekilleri bulmak için heyecanla koşturdular.

ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ

Çocuklar etkinliğin sonunda çok eğlendiklerini ve yine gelmek istediklerini söylediler. Geziye katılan öğretmenler, çocukların gezi sırasında hem eğlendiklerini hem de öğrendiklerini ifade ederek Akdeniz Üniversitesine ve öğrencilere teşekkür etti.  Etkinliklerini gerçekleştiren çocuk gelişimi 2. sınıf öğrencileri de çocuklarla beraber olmaktan memnun olduklarını ve doğanın ne kadar çok öğrenme fırsatı sunduğunu deneyimlediklerini belirttiler.

Eklenme tarihi :10.11.2023 15:48:49
Son güncelleme : 10.11.2023 15:51:15