Cumhuriyet Öncesi ve Sonrasında Kadın ve Sanat Konferansı düzenlenecek

Akdeniz Üniversitesi’nde Cumhuriyetin 100. Yılında “Cumhuriyet Öncesi ve Sonrasında Kadın ve Sanat” Konferansı düzenlenecek.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Cumhuriyetin 100. ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 25. kuruluş yıllarını kutlamak üzere çeşitli sanat etkinlikleri planlandı. Bu kapsamda Cumhuriyet Öncesi ve Sonrasında Kadın ve Sanat konulu konferans sanatseverlerin ilgisine sunulacak. Minyatür sanatçısı Günseli Kato’nun konuşmacı olarak katılacağı konferans 25 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 13.00’de Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Günseli Kato kimdir?

Günseli Özgür, Rizeli bir anne ve Türk bir babanın çocuğu olarak Anadoluhisarı’ndaki bir köşkte dünyaya geldi. Resim kariyerine Süheyl Ünver’in Topkapı Sarayı Müzesi’nde yaptığı minyatür çalışmalarına katılarak başladı. 1976’da Topkapı Sarayı Nakışhanesi Süsleme Sanatları Bölümü’ne atandı. 1980’de Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Sato Vakfı’ndan aldığı bursla Japonya’ya minyatür sanatını öğrenmek için gitti. Tokyo Güzel Sanatlar Akademisi’nin kabul ettiği ilk öğrenci oldu. 1985’te tanıştığı İslam Seramik Sanatı Uzmanı Takuo Katō ile evlenerek Kato soyadını aldı. Japonya’da kaldığı 17 yılın ardından kendi sanat okulunu açtı.

Kato eserlerinde güneşin rengi olarak kabul edilen altın rengini, haç ve hilal sembollerini, üç kıtada egemen olduğuna inanılan ‘tau’yu, şifalı suyu, tılsımlı balığı, koruyucu olduğunu inanılan yeşimi ve koşulsuz aşkla ilişkilendirilen zümrüt taşını kullanmaktadır.

Eklenme tarihi :13.10.2023 12:06:37
Son güncelleme : 13.10.2023 12:18:58