Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Cumhuriyetin 102. yılı dolayısıyla “Cumhuriyet Renklerinin Sanata Yansıması” isimli 23. Geleneksel Ulusal Davetli Cumhuriyet Sergisi’ni sanatseverlerle buluşturdu.
Küratörlüğünü Doç. Dr. Terlan Mehdiyeva Azizzade’nin üstlendiği sergi, Güzel Sanatlar Fakültesi Fikret Otyam Sanat Galerisi’nde düzenlendi. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi Erdem Kaşlıoğlu’nun Zeybek gösterisiyle başladı.
KÜLTÜREL MİRAS
Açılışta konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu Yöndem, Cumhuriyetin sanat ve özgür düşünce üzerindeki etkisine dikkat çekerek, “Cumhuriyet, yalnızca tarihsel bir kazanım değil, özgür düşüncenin, eşitliğin ve yaratıcılığın kapılarını açan bir kültürel mirastır. Bu miras, ressamın fırçasında, bestecinin melodisinde, şairin sözcüklerinde yaşamaya devam ediyor.” dedi.
ORTAK UMUDUN SANATSAL İFADESİ
Prof. Dr. Yöndem, “Sergimizde yer alan eserler, kolektif bir belleğin, geçmişle geleceği buluşturan ortak bir umudun sanatsal ifadesidir. Cumhuriyetin ışığı, Akdeniz Üniversitesi’nin geleceğe açılan geniş ve parlak ufkuyla birleşiyor.” ifadelerini kullandı.
MÜZİK DİNLETİSİ
Sergiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker’in yanı sıra öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. Etkinlikte ayrıca Müzik Bölümü öğrencileri Ömer Buğra Ünlü ve Merve Gökalp’in gerçekleştirdiği müzik dinletisi büyük beğeni topladı.
Son güncelleme : 28.10.2025 13:17:29