Efsaneler belgeseli ilk halk gösterimi Antalya'da gerçekleşti

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın da yer aldığı Türkiye'nin yaşayan efsanelerini bir araya getiren Tuluhan Tekelioğlu imzalı Efsaneler belgeseli Antalyalılar ile buluştu.

Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde gala sonrasında ilk halk gösterimi gerçekleştirilen Efsaneler belgeseli gösterimine Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, Yazar ve sunucu Tuluhan Tekelioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Genel Sekreter Ali Evren İmre ile Akdeniz Üniversitesi emekli öğretim üyesi ve Tuluhan Tekelioğlu'nun babası Yavuz Tekelioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

IMG_7824_1600x1067-1024x683.jpg

ÇOK SAYIDA ÖMER ÖZKAN'A İHTİYACIMIZ VAR

İlk halk gösterimi sonrasında konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 'Efsaneleri olmayan, efsaneleri azalmış, efsanelerine yeni efsaneler ekleyemeyen toplumlar sıkıntılı toplumlar olur. Filozof diyor ya; gerçekçi ol olanaksızı iste. Gerçekçi olup olanaksızı isteyenlerin hikayeleri aslında toplumları ileriye götüren, geleceğe taşıyan. Bu da belgeseli izlerken düşündüğüm bir şeydi. Çok efsanelere ihtiyacımız var. Kişi başına 8 bin dolar milli gelir dünya seksen birinciliği Türkiye'nin asla hakkı değil dünyada bulunduğumuz yer asla hakkı değil çok çok iyilerini yapmaya ihtiyacımız var onun içinde çok sayıda Ömer Özkan'a ihtiyacımız var pek mümkün değil ama.' dedi.

İLK ÇEKİMİ ANTALYA'DA BAŞLADI

Tuluhan Tekelioğlu, 'Pandemi döneminde çekilen bir filimdir bu. İlk halk gösterimi için bize kucak açtığınız için Muratpaşalılara ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a teşekkür ederim. Kolay olmadı bu belgesel ilk çekimi geçen yıl Antalya'da yaptık pandeminin tam ortasındaydı. İlk kahramanımız Ömer Özkan'dı. Efsanelerimiz bize çok güzel şeyler yaşattılar ama onların neler yaşadığını bilmiyorduk. O yüzden onların gözünden, kalbinden yaşadıkları zorlukları almak istedim. Belgesel bir doğumla başlasın ve o doğum Akdeniz Üniversitesinde olsun. Burada Akdeniz Üniversitesi Rektörü, sevgili dayanışmacı eşi Prof. Dr. Özlenen Özkan da var. Bir bebekle başlasın istedim o yüzden bu bir mucizeydi. Dünyada ilk olarak da tarihe geçti, literatüre geçtiniz o yüzden en genç efsanemiz olarak iyi ki kabul ettiniz. ' ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARA ÖĞÜTLER

İlk halk gösteriminin Antalya'da yapılmasının kendisi için güzel bir sürpriz olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ömer Özkan ise 'İstanbul'da belgeselin galasına da katılmıştım. Efsanelerle galada tanıştım. Onlarla tanışmak çok farklı bir duygu. Tuluhan hanım ilk teklif ettiğinde bu kadar profesyonel bir film olacağını düşünmemiştim. Ama şu ana kadar en gurur duyduğum, en onore edildiğim yapıtlardan birisi oldu. Teşekkür ediyorum.' şeklinde konuştu. Prof. Dr. Ömer Özkan, 'İkinci defa izliyorum ikinci de de birçok şeyi ders edindim. İki kızımda burada arkadaşlarıyla beraber. Sürekli anneleri söylüyor, eşim de sürekli söylüyor okuyun, okuyun diye kitap okuyun. İnşallah kitap okumaya buradan biraz ders almışlardır diye düşünüyorum. Böyle güzel bir işte bize de yer verdiğiniz için teşekkür ediyorum. İlk gösterim burada olduğu için de Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal'a da teşekkür ediyorum. Geldikleri için değerli komşularımıza da teşekkürler.' şeklinde konuştu.

9 EFSANENİN HİKAYESİ ANLATILIYOR

Efsaneler belgeselinde Yazar Ayşe Kulin, sinema sanatçısı Cüneyt Arkın, piyano virtüözleri Güher ve Süher Pekinel kardeşler, tiyatrocu Nevra Serezli, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, teknik direktör ve eski milli futbolcu Şenol Güneş, ressam ve sanat eğitmeni Süleyman Saim Tekcan ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yer alıyor.

Eklenme tarihi :29.09.2021 12:41:33
Son güncelleme : 13.10.2023 13:55:24