Elmalı MYO ve İbrahim Bedrettin Elmalı Fen Lisesi arasında satranç etkinliği

Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu ile İbrahim Bedrettin Elmalı Fen Lisesi arasında satranç etkinliği düzenlendi.
İki aşamalı yapılan etkinliğin ilk aşaması İbrahim Bedrettin Elmalı Fen Lisesi'nde yapılırken ikinci aşaması ise Elmalı Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirildi. Elmalı Meslek Yüksekokulu'nu temsilen Yunus Ögat, Kerim Şahin ve Kadir Nazlı, Fen Lisesini temsilen Berat Atar, Emin Kaan Özmen ve Timur Avcı satranç oynadı. Bireysel performansta en iyi skoru Elmalı MYO'dan Yunus Ögat elde etmesine rağmen takım performansında Fen Lisesi önde bitirdi.
Etkinliğin organizasyonunu Öğr. Gör. Erdem Yıldız ve Öğretmen Malik Asutay düzenlerken etkinlik hakkında açıklama yapan Yıldız 'Satranç sporu her ne kadar bir zeka sporu olarak görülse de düzenli ve sistematik çalışmaya bağlı olarak oyuncunun geliştiği bir spor dalıdır. Bu sebeple satranç sporu düzenli çalışmaya teşvik eden ve yetenekten bağımsız olarak düzenli çalışmanın katkısını görebileceğiniz bir spor dalıdır. Satranca bir disiplin kazanma sporu olarak bakılırsa önemi daha iyi anlaşılacaktır. Pandemi öncesi İbrahim Bedrettin Elmalı Fen Lisesi ile başlattığımız satranç etkinliğini 2 yıl aradan sonra tekrar gerçekleştirmiş bulunmaktayız. İki sene önce Elmalı MYO'nun kazandığı etkinliği bu sene İbrahim Bedrettin Elmalı Fen Lisesi kazanmıştır. Fen Lisesi'ni tebrik etmekle birlikte buradaki asıl amacın kazanmak veya kaybetmek olmayıp öğrencilerimizin memnun kalacağı bir etkinlik düzenlemek olduğunu belirtmek isterim. Bu etkinliğin düzenlenmesinde Elmalı Meslek Yüksekokulu yetkililerine ve İbrahim Bedrettin Elmalı Fen Lisesi yetkililerine öğrencilerimiz adına teşekkür ederim.' dedi. Etkinlik bitiminde Öğr. Gör. Şükrü Karagül çiçek takdim etti.



Eklenme tarihi :20.04.2022 14:54:18
Son güncelleme : 30.11.2022 09:11:33