Fikirden Ürüne İnovasyon Atölyeleri Ödül Töreni düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin online düzenlediği Fikirden Ürüne İnovasyon Atölyeleri Ödül Töreni'nde geliştirilen 6 inovatif ürün hakkında bilgi verildi.
Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin 'Fikirden Ürüne İnovasyon Atölyeleri Ödül Töreni' Antalya ve Türkiye'nin farklı bölgelerinden atölye çalışmalarına devam eden hemşire ve akademisyenlerin katılımıyla online olarak gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Özer, fakülte ve merkezin iş birliğinin devam edeceğini vurgulayarak, bu kapsamda yürütülen çalışmaların hemşirelik ve toplum sağlığının gelişimine katkı sağladığını kaydetti.
ALTI ÜRÜN GELİŞTİRİLDİ
Hemşirelik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen çalışmaları anlatan Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Serpil İnce ise inovasyon yolculuğunun 11 Ekim 2021'de 'Farkındalık Atölyeleri Temel Eğitimi-Ürün Geliştirme ve Patent Alma Süreci' eğitimi ile başladığını belirtti. Doç. Dr. Serpil İnce, 180 hemşire ve akademisyenin katılımı ile başlayan eğitim sonrasında her biri 20 kişilik atölye gruplarının oluşturulduğunu, yaklaşık üç aylık eğitim ve atölye çalışmaları sonrasında altı inovatif ürün geliştirildiğini vurguladı.
PATENT ALMA SÜRECİ BAŞLADI
Altı ürün içinde 'SPACE APP İnovatif Sedye' başlıklı ürünün 7 alanda buluş içermesi nedeni ile 'En İyi İnovatif Ürün' ödülüne layık görüldüğünü açıklayan Doç Dr. İnce, merkez olarak bundan sonraki adımlarının geliştirilen ürünlerin patentlenme süreci olduğunu belirtti. İnovatif Hemşirelik Derneği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Doğan Merih konuşmasında hemşirelikte inovasyonun önemine dikkat çekerek, derneğin 10 yıllık süreçte geliştirdiği ödül almış patentli ürünlere ve İnovasyon Farkındalık Atölyeleri kapsamındaki grup çalışmalarının başarılarına yer verdi.
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Ödül töreni, atölye çalışmalarında yer alan grupların geliştirdikleri ürünleri ve çalışma süreçlerini gösteren dia gösterisi ile devam etti. Programda ayrıca daha önce geliştirilmiş olan ve patent alan 'Ameliyathanede hasta ve çalışan güvenliğini sağlama ve sürdürmede kablo sabitleme aparatı' ile 'Hasta Yatağına Kilitlenebilir Faraş Sedye' başlıklı ürünlerin patent yolculuğu anlatıldı. Atölye çalışmalarında eğitimci ve grup lideri olarak destek veren İnovatif Hemşirelik Derneği üyelerine teşekkür belgelerinin ve ödül alan katılımcıların ödül belgelerinin takdimi ile program sonlandırıldı.


)

Eklenme tarihi :5.07.2022 10:53:00
Son güncelleme : 29.11.2022 11:13:32