Geleceğin Meslekleri Buluşmasında Yapay Zekâ Konuşuldu

Akdeniz Üniversitesi Bilim Kafe etkinlikleri kapsamında, Mühendislik Fakültesi Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Özcan, gençlerle bir araya gelerek Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölümü hakkında bilgi verdi ve bu alandaki kariyer fırsatlarını anlattı.

Akdeniz Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi tarafından 'Geleceğin Meslekleri' temasıyla düzenlenen buluşmada, yapay zekâ mühendisliğini kimlerin tercih etmesi gerektiği, eğitim sürecinde kazandırılan yetkinlikler, bölümün öne çıkan özellikleri ve mezunları bekleyen kariyer olanakları gibi birçok başlık ele alındı.

“Bugün yeniden öğrenci olsaydım bu alana hazırlanmak için neler yapardım?” sorusuna kendi deneyimleri üzerinden yanıt veren Doç. Dr. Özcan, gençlere geleceğin dünyasında fark oluşturacak becerilere ilişkin tavsiyelerde bulundu.

Denizli’den Akdeniz Üniversitesi’ne gelen Lütfi Ege Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen buluşmada, yapay zekânın sunduğu fırsatlar ve dönüşen meslekler de değerlendirildi.

Eklenme tarihi :23.06.2026 17:41:56
Son güncelleme : 23.06.2026 17:45:53