Geleneksel Türk Sanatları Bölümü'nün 10. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri Başladı

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarafından 10. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ulusal ve uluslararası düzeyde bir dizi kültür-sanat etkinliği düzenleniyor.

Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu başkanlığında düzenlenen Geleneksel Türk Sanatları konulu etkinliklerde, ulusal ve uluslararası katılımlı beş sergi ve on yedi panelin yapılması planlanıyor.

Etkinlik Dizisi Panellerle Başladı

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü 10. Yıl Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Geleneksel Türk Sanatlarında Çağdaşlaşma&Geleneksel Türk Sanatlarında Yenilikler” konulu ilk panel Prof. Dr. Münevver Üçer’in Moderatörlüğünde Hikmet Barutçugil, Savaş Çevik, Nilüfer Kurfeyz ve Selim Sağlam’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

geleneksel-turk-sanatlari-1-1024x576.png

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı katıldı

'Türkiye'deki Geleneksel Sanatların Eğitime Etkisi' başlıklı panelde Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu'nun moderatörlüğünde Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Demir, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feriha Akpınarlı'nın konuşmalarıyla gerçekleştirildi.

Uluslararası Katılım

Türkiye'den de ilk defa Geleneksel Türk Sanatları alanında eğitim veren akademisyenleri bir araya getiren kültür-sanat etkinliklerinde, panel yanında 'Türk Sanatları Karma Sergisi', 'Plastik Sanatlar Sergisi', 'Geleneksel Türk Sanatları Lisans&Yüksel Lisans&Sanatta Yeterlik Öğrenci Karma Sergisi', 'Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Elemanları Sergisi', '10 Akademisyen Kişisel Sergi' başlıkları altında eserler dijital ortamda paylaşılacak.

Dijital ortamda gerçekleşen ve Türkiye, Almanya, Bosna, Sırbistan, Azerbaycan, Gürcistan'dan da uluslararası alanda 80'den fazla akademisyenin katkıda bulunduğu bir dizi panel ve sergi 06 Mart tarihine kadar www.ifarts.org adresli link üzerinden devam edecek.

"

"

"

Eklenme tarihi :15.01.2021 12:10:52
Son güncelleme : 28.09.2023 14:34:18