Göç ve göçmenler konusunda seminerler düzenlenecek

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASPAG) Antalya Kurum içi Farkındalık Eğitimi düzenliyor.

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinesinde Antalya Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile iş birliği içinde düzenlediği Onlar Bizim Hemşerimiz: Uluslararası Göç ve Kültürlerarası İletişim konulu seminerler düzenlenecek.

ANTALYA VE ALANYA’DA DÜZENLENECEK

Antalya ve Alanya’da olmak üzere iki seminer merkezinde yürütülecek eğitim programının amacının katılımcıların göç ve göçmenler konusunda donanımlarını geliştirmek olduğunu söyleyen Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erol Esen, “Programın Antalya ayağı her Perşembe saat 10.00-11.30 arasında Akdeniz Üniversitesi kampüsünde bulunan Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlık binasındaki konferans salonunda gerçekleştirilecek. Alanya’da ise her Perşembe saat 15.00-16.30 arası Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) Atatürk Caddesi 19 no’da bulunan konferans salonunda gerçekleştirilecek. Eğitim Programı 6 Nisan 2023’te başlayıp 8 Haziran 2023 tarihine (9 hafta) kadar sürecek. En az 7 (yedi) seminere katılan katılımcılara program sonunda “Katılım Belgesi” verilecek. Eğitim programının ilk oturumu “Onlar Bizim Hemşerimiz – Göç ve Ötesi” konulu giriş sunumu ile başlayacak.” dedi.

GENİŞ YELPAZELİ KATILIMCI

Esen, “Göçler ve Göçmenliğe Dair Söylemler, Algılar Nasıl Ele Alınmalı?, Göç, Göçün Psikososyal Boyutu ve Ev Sahibi Toplumların Göçmenlere Bakışında Etkili Psikososyal Süreçler, Göçmenlerin Kamu Hizmetlerine Erişimi, Göç ve Göçmenlerle İletişimin ABC’si, Yerel Kuruluşlar ve Yeni Hemşerileri Göçmenler, Antalya'nın Göç Profili ve Göç Yönetiminin Örgütlenmesi, Türkiye’de Göç Politikaları ve Uyumu Destekleyen Uygulamalar, Krizler Çağında Emek ve Göçmenlik konuları alanında uzman kişiler tarafından katılımcılarla paylaşılacak. 60’a yakın katılımcı programlara katılmak için başvuruda bulundu. Oldukça geniş yelpazede katılımcı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

IMG_7474_1600x1067.JPG

1.jpg

Eklenme tarihi :6.04.2023 14:40:27
Son güncelleme : 6.04.2023 14:55:59