Hemşireler için temel araştırma eğitimi

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen webinarada hemşireler için temel araştırma yöntemleri ve bunların kullanımı konusu anlatıldı.
Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 'Hemşireler için Temel Araştırma ve Araştırma Sonuçlarının Uygulamada Kullanımı Eğitimi' başlıklı webinar düzenlendi. Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Banu Terzi'nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen webinar etkinliğine Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Tanyer konuşmacı olarak katıldı.
EĞİTİMLER HIZ KESMEYECEK
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Merkez Müdürü Doç. Dr. Emine Kol, merkez olarak etkinlik ve faaliyetlerin hız kesmeden devam edeceğini, bu doğrultuda İnsan Bakım Seminerleri, Sağlığı Geliştirme Seminerleri ve Farkındalık Atölyeleri gibi etkinliklere ek olarak birçok konuda eğitim ve etkinliklerin yapılacağını ifade etti.

ARAŞTIRMALARIN UYGULAMAYA YANSITILMASI ÖNEMLİ
Konuşmacı Prof. Dr. Deniz Tanyer ise sunumunda bilim felsefesi, araştırmanın önemi, araştırma sorunu ve konusu belirleme, temel araştırma yöntemleri, araştırmanın uygulamaya aktarılması konularına yer verdi. Hemşireliğin kuramsal bilimsel temellere dayandığını vurgulayan Prof. Dr. Deniz Tanyer, bu nedenle hemşirelik araştırmalarında hemşirelik kuramlarının vazgeçilmez olması gerektiğini, bilginin birikimsel olduğunu, hemşirelik imajı için hemşirelerin araştırmaya yönelerek araştırma temelli bilgilerin uygulamaya yansıtılmasının önemini vurguladı.

HEMŞİRELER ARAŞTIRMA KONUSUNDA DESTEKLENECEK
Çeşitli kurum ve kuruluşlardan çok sayıda hemşire, öğretim elemanı ve öğrenci hemşirelerin katıldığı etkinliğin sonunda değerlendirme yapan Doç. Dr. Banu Terzi, etkinliğin hemşirelere yönelik araştırma ve araştırma sonuçlarının uygulamaya aktarılmasında temel bir eğitim niteliğinde ilk adım olduğunu söyledi. Doç. Dr. Terzi, bir sonraki adımda hemşireler için araştırma okulu projesinin hayata geçirileceğini ve bu şekilde hemşirelerin araştırma yapma konusunda destekleneceğini duyurdu.

Eklenme tarihi :28.02.2022 17:20:37
Son güncelleme : 30.11.2022 14:15:01