Hemşirelere yenilikçi ürün geliştirme ve patent alma eğitimi verildi

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Uygulama Araştırma Merkezi ve İnovatif Hemşirelik Derneği iş birliğinde hemşirelikte yenilikçi ürün geliştirme ve patent alma süreci konusunda çevrim içi eğitim gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Uygulama Araştırma Merkezi ve İnovatif Hemşirelik Derneği iş birliğinde, Farkındalık Atölyeleri Temel Eğitimi çevrim içi gerçekleştirildi. Ürün geliştirme ve patent alma süreci konusunun değerlendirildiği eğitime Antalya ve Türkiye'nin dört bir tarafından hemşire ve akademisyenler katıldı. Programın açılışını gerçekleştiren Hemşirelik Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emine Kol, merkezin temel amaçlarından birisinin meslektaşlarının araştırma ve kanıt oluşturma boyutunda desteklenmesi ve güçlendirmesi olduğunu vurguladı. Etkinliğin ilerleyen aşamalarında 20 kişilik gruplardan oluşan atölyeler oluşturulacağını söyleyen Doç. Dr. Emine Kol, atölyelere katılım sağlayan hemşire ve akademisyenlerin hasta bakımına ilişkin yenilikçi ürün fikirlerinin ticarileştirilmesine kadar olan süreçte teorik ve uygulama bilgileri ile destekleneceğini belirtti.

PANDEMİ İNOVATİF YAKLAŞIMLARI ZORUNLU KILDI

Etkinlikte çok sayıda patentli ürünü ve ulusal/uluslararası ödülleri bulunan ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığında görevli olan İnovatif Hemşirelik Derneği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Doğan Merih, 'İnovatif Ürünlerin Geliştirilmesi ve Patent Alma Süreci' başlıklı konuşmasında; pandemi süreci ile birlikte kaynakların tükenmesinin, süreçlerin zorlaşmasının ve artan rekabetin inovatif yaklaşımları zorunlu kıldığının altını çizdi. İnovatif ürünlerin hasta bakımında önemli bir boşluğu doldurduğuna ve bu ürünlerin hem hasta hem de hemşire için güven ve konfor sağladığına değinen Doğan Merih, 'İnovasyon bir yolculuktur, hiç yorulmadan, yılmadan devam etmek gerekir. Tüm meslektaşlarımı cesaretli olmaya ve renkli şemsiyeleri açmaya davet ediyorum' diye konuştu.

TTO FİKİRLERİ ÜRÜNE DÖNÜŞTÜRMEDE YOL GÖSTERİCİ

Etkinlikte Akdeniz Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi bir fikrin oluşumundan ticarileşme, şirketleşme sürecine kadar bütün aşamalarında yol arkadaşı olmaya hazır olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Ömer Halil Çolak, 'Biz ofis olarak, elinizdeki fikrin bir ARGE içeriği taşıyıp taşımadığı, inovatif yönü olup olmadığı ve fikrin hayata geçirilmesi için girişim yaratıp yaratmayacağı konusunda sizi bilgilendirmekle ve rehberlik etmekle sorumluyuz. Ofisimiz destek fonlarına erişim, üniversite-sanayi işbirliği, fikri mülkiyet ve buluş koruma, ticarileşme ve şirketleşme süreçlerindeki destekler için bir köprü modeliyle çalışır' şeklinde konuştu. Akdeniz Üniversitesi TTO'nin Türkiye'de çok ciddi bir marka olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çolak, öğrencilerin ve akademisyenlerin TTO ile temas halinde olmalarının önemini vurgulayarak konuşmalarını tamamladı. Program sonunda Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emine Kol katılımcılara teşekkür ederek ve tüm hemşire ve akademisyenleri Farkındalık Atölyelerine katılmaya davet etti.

Eklenme tarihi :19.10.2021 10:42:43
Son güncelleme : 18.10.2023 12:01:17