Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 3.sınıf öğrencileri tarafından Dönüşümü Başlat, Dünyayı Yaşat Projesi yürütüldü.
Akdeniz Üniversitesi toplumsal duyarlılık ve sosyal sorumluluk misyonu kapsamında yürütülen Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri dersi doğrultusunda Hemşirelik Fakültesi 3.sınıf öğrencileri Olbia, Yakut Çarşı, kantin gibi öğrencilerin yoğun olduğu kampüs içi alanlarda “Dönüşümü Başlat, Dünyayı Yaşat” projesi yürüttü.
TOPLUMDA ÇEVRE BİLİNCİNİ ARTTIRMAK AMAÇLANIYOR
Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Nazik Yalnız sorumluluğunda yürütülen proje ile toplumda çevre bilincini arttırmak amacıyla bireylerin sıfır atık ve geri dönüşüme yönelik farkındalık kazanmaları ve doğru atık uygulaması yapmaları, işletmelerin atık yönetimi konusundaki farkındalığının artırılması, işletmelerin atık miktarını azaltma ve yeniden kullanım alışkanlıklarına teşvik edilmesi amaçlanıyor.
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VİZYONUNU GÜÇLENDİRMEK
Akdeniz Üniversitesinin sürdürülebilirlik vizyonunu güçlendirmek ve yeşil kampüs olmasını destekleyen proje, dış paydaşların desteği ile öğrencilerin işletmelere yaptıkları bilgilendirmeler, afiş, broşür ve sıfır atık kutusu dağıtımı ile başarı ile tamamlandı. Gelecek çalışmalarında paydaşlarla iş birliğinin artırılarak çalışmaların sürekliliği ve değerlendirilmesi planlandı.
Son güncelleme : 19.12.2025 14:05:42