Hemşirelik Fakültesinde 10. yıl gururu

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 10. yılını kutladı. Yıl dönümü için yapılan kutlama etkinliğinde buluşan akademisyenler ve idari personeller 10. yılı doldurmanın mutluluğunu yaşadı.

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinin 10. yılı dolayısıyla Kutlama Etkinliği düzenledi. Hemşirelik Fakültesi 10. Yıl Kutlama Etkinliğine Fakülte Dekanı Prof. Dr. Zeynep Özer, Antalya Sağlık Yüksek Okulu Kurucu Müdürü Prof. Dr. L. Bikem Süzen, Sağlık Yüksek Okulunun önceki Müdürleri Prof. Dr. Kadriye Buldukoğlu, Prof. Dr. Kamile Kabukcuoğlu, Fakülte Kurucu Dekanı Prof. Dr. Sebahat Gözüm, Fakülte Dekan Yardımcıları Doç. Dr. İlkay Boz ve Doç. Dr. Kerime Bademli, öğretim elemanları ve idari personeller katıldı.

Hemşirelik (11).jpeg

FAKÜLTENİN GELİŞİM SERÜVENİ KONUŞULDU

10. Yıl Kutlama Etkinliği programında Dekan Prof. Dr. Zeynep Özer tarafından fakültenin köken aldığı Antalya Sağlık Yüksek Okulunun ve Hemşirelik Fakültesi tarihçesi sunuldu. Fakültenin yapılanması, Kalite ve Akreditasyon süreçlerine ilişkin bilgilendirme yapıldı. Prof. Özer 10. yıl kutlama etkinliğinin Şubat döneminde planlandığını, ancak Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız deprem felaketi sonrasında ertelendiğini belirtti. Dekan Özer, akademik ve kurumsal gelişimi önemseyen ve her daim daha iyiye gitmesi için çaba sarf eden, öğrenci eğitimi başta olmak üzere eğitimin tüm alanlarının eğitimi en iyi şekilde sürdüren, geçmişten bugüne verilen emeğe ve vefaya saygı duyan, değerli kılan anlayış ile hoşgörü barış ve huzurun hep birlikte kurumda devam etmesi ve kurum kültürünün en iyi şekilde sürdürülmesi konusunda birlikte yol aldığı değerli öğretim elemanlarına içtenlikle teşekkürlerini ve şükranlarını sundu. Tören sonunda geçmiş yöneticilere ve Akdeniz Üniversitesinde akademik yaşamının 20. yılını tamamlayan öğretim elemanlarına plaket takdim edildi.

Hemşirelik (6).jpeg

TÜRKİYE’DE KURULAN DÖRDÜNCÜ FAKÜLTE

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 25.11.2012 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş, 2022 yılında 10. Yılını tamamlamıştır. Ülkemizde kurulan dördüncü Hemşirelik Fakültesi olan, Kalite ve Akreditasyon belgelerine sahip Fakülte, 2013-2014 eğitim öğretim döneminden itibaren öğrenci almaya başlamıştır. Fakültenin kuruluş tarihinde öncesinde Antalya Sağlık Yüksekokulu bulunmaktadır. Antalya Sağlık Yüksek Okulu 10.10.1996’da kurulmuş, 1997 yılında Hemşirelik bölümünde Anabilim Dalları oluşturulmuştur. Fakülte kurulduktan sonra kadro aktarımları gerçekleştirilmiş ve fakültede toplam 9 Anabilim Dalı bulunmaktadır. Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi kuruluşundan bu yana 1563 mezun vermiştir.

Hemşirelik (1).jpeg

Hemşirelik (2).jpeg

Hemşirelik (4).jpeg

Hemşirelik (5).jpeg

 

Hemşirelik (10).jpeg

Eklenme tarihi :20.07.2023 11:51:00
Son güncelleme : 20.07.2023 11:52:35