Hemşirelik Fakültesi'nde İnsan, Etik ve Değerleri konuşuldu

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Uygulama Araştırma Merkezi tarafından İnsan Bakım Seminerlerinin dördüncüsü 'İnsan, Etik ve Değerleri' başlığı altında gerçekleştirildi.
Çevrim içi olarak düzenlenen 'İnsan, Etik ve Değerleri' başlıklı seminere Türkiye'nin farklı bölgelerinden akademisyen, lisansüstü öğrenci ve alanda çalışan hemşireler katıldı. Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlkay Boz'un moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminere, Türkiye Biyoetik Derneği'nin kurucu üyelerinden olan Prof. Dr. Yasemin Yalım konuşmacı olarak katıldı.
BİLMEK VE UYGULAMAK FARKLI
Prof. Dr. Yasemin Yalım konuşmasında etik kararların sadece ilkesel biçimde kodlara bağlı uygulanamayabildiğini, bazı durumlarda olaya göre karar vermenin zorunlu olduğunu belirtti. Prof. Dr. Yalım, hemşirelerin klinikte sıklıkla etik ikilemler yaşadıklarını ve bazen bu durumun onlarda distres yarattığını vurgulayarak, hemşirenin hastanın bakımı için en iyi ve en doğrusunu bildiğini, ancak bunu uygulamakta zorlandığında distrese girdiğini ifade etti.
SEMİNERLER DEVAM EDECEK
Hemşirelik mesleğinin ilkesel tavrının nasıl olması gerektiği konusunun tüm boyutları ile tartışıldığı seminere katılımcıların ilgisi yüksek oldu. Seminere katılan yoğun bakım hemşireleri özellikle pandemi sürecinde distresi yoğun biçimde yaşadıklarını belirtti. Hemşirelik Uygulama Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Emine Kol İnsan Bakım Seminerlerinin farklı başlıklar ve konuklarla devam edeceğini, seminerlerin tüm Türkiye genelinde katılımcılara açık olduğunu ifade ederek, katılımcıları bir sonraki seminerlere katılmaya davet etti.


Eklenme tarihi :10.01.2022 16:56:51
Son güncelleme : 30.11.2022 15:21:33