Hemşirelik Fakültesi'nden İnsan Bakım Seminerleri

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Uygulama Araştırma Merkezi lisansüstü öğrenci ve alanda çalışan hemşireler takip etti. Hemşirelik Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emine Kol'un moderatörlüğünde yapılan seminere, Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nden Arş. Gör. Saygın Günenç konuşmacı olarak katıldı. Saygın Günenç, çağdaş teknoloji ve bilimin üretim tarzına dair tarihsel bir bakış sunarak, etiğin teknik işleyiş karşısındaki açmazlarına dikkat çekti. Özellikle pandemi sürecinde karşılaşılan durumlar üzerinden, hemşirelik mesleğinin ilkesel tavrının nasıl olması gerektiği konusunun tüm boyutları ile tartışıldığı seminere katılımcıların ilgisi de oldukça yüksek oldu.

DOĞAL KAYNAKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM

Saygın Günenç,  dünyanın hava, su ve toprağa olan ihtiyacının bitmeyeceğini, dünya var oldukça artarak devam edeceğini ve insanoğlunun bu kaynaklara sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Ancak modernite arttıkça bu kaynakların tükenmeye başladığını, üstelik tükenmek üzere olan bu varlıklarımızın farkında bile olmadığımızı belirtirken, sağlık sistemimizin de buna teslim olduğunu ifade etti. Hemşireliğin bu noktada arada kaldığını moderniteye seyirci kalmadığını ancak çözümsüzlükle yüz yüze geldiğini belirtti. Akademisyenler; diğer meslekler arasında insanla sürekli ve en yakın biçimde beraber olan hemşireliğin sanatsal yönünün bu sorunlara karşı durduğunu vurguladı. Hemşirelik Uygulama Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Emine Kol 'İnsan Bakım Seminerleri'nin farklı başlıklar ve konuklarla devam edeceğini, tüm Türkiye genelinde katılımcılara açık olduğunu ifade etti.

Eklenme tarihi :28.10.2021 09:41:38
Son güncelleme : 18.10.2023 11:22:07