Hemşirelik Fakültesi'nden 'Nefesine Sahip Çık, Nefessiz Kalma' webinarı

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 'Nefesine Sahip Çık, Nefessiz Kalma' başlıklı webinar programı gerçekleştirildi.

Hemşirelik Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Banu Terzi'nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen kurum içi ve kurum dışından çok sayıda katılımcıların yer aldığı programa Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nden Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Rüya Acaroğlu konuşmacı olarak katıldı.

DOĞRU NEFES ALMA ANLATILDI

Doğru nefes alıp verme egzersizlerini uygulamalı olarak anlatan Dr. Rüya Acaroğlu konuşmasında; 'Beden aklının önemi ve çalışmasının mükemmelliğini, vücuttan salınan salgı ne ise algının da o yönde olduğunu, Koronavirüs ile mücadelede beden aklının dinlenmesi gerektiğini, fonksiyonel beslenme ve sirkadiyen ritmin önemini anlattı. Doğru bir şekilde nefes alma ve solunum aktivitesinin sağlıklı bir şekilde nasıl sürdürülmesi gerektiğine ilişkin ipuçları veren Acaroğlu, solunum egzersizlerinden biri olan triflow çalışması ile akciğerlerin vital kapasitesinin arttırılabileceğini uygulamalı olarak gösterdi.
Webinar etkinliği katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi. Hemşirelik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 'Sağlığı Geliştirme Seminerleri' kapsamında toplum sağlığını sürdürmeye ve geliştirmeye yönelik etkinlikler yapılmaya devam edileceği bildirildi.

Eklenme tarihi :24.06.2021 15:56:55
Son güncelleme : 11.10.2023 09:50:16