Hemşirelik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden İnsan Bakım Semineri

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 2021 faaliyet planı kapsamında 'İnsan Nedir, Ne Değildir?' konulu program gerçekleşti.

Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Tepe'nin konuşmacı olarak yer aldığı çevrimiçi programın moderatörlüğünü Hemşirelik Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Emine Kol yaptı.

Doç. Dr. Emine Kol 'hemşirelik önce insanı bilmekle ve anlamakla başlar. Bilginin sanatla bütünleştiği iyileştirici etki bakımdır ve hemşireliğin varlık nedenidir. O halde işe insanı bilmekle başlamak en doğrusudur ' dedi.

İNSAN NEDİR, NE DEĞİLDİR?

Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Tepe ise  'İnsan Nedir, Ne Değildir?' konu başlıklı sunumunda insanı beden, ruh ve anlamdan oluşan olanaklar varlığı olarak tanımladı.

Prof. Dr.Tepe, insanı Max Scheler, Immanuel Kant, Arthur Schopenhauer ve Friedrich Nietzsche'nin felsefesi ile anlatıp insanın görevlerini yerine getiren, sürekli isteyen, bir yanı ile iyi, bir yanı ile çok kötü olabilen bir varlık olduğunu vurguladı.

Yoğun ilgi ile izlenen çevrimiçi program soru cevap bölümünün ardından noktalandı.

Eklenme tarihi :9.04.2021 14:46:21
Son güncelleme : 5.10.2023 14:53:05