İnsan Bakım Seminerinde bilgi ve yaşam ilişkisi konuşuldu

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Uygulama Araştırma Merkezi tarafından İnsan Bakım Seminerleri kapsamında “Bilgi ve Yaşam” başlıklı webinar gerçekleştirildi.

Hemşirelik Uygulama Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Banu Terzi’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen İnsan Bakım Seminerleri: “Bilgi ve Yaşam” başlıklı webinar etkinliğinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet İnam konuşmacı olarak yer aldı. Webinara kurum içi ve kurum dışından çok sayıda dinleyici katıldı.

BİLGİ VE YAŞAM AYRILMAZ BİR BÜTÜNDÜR

Etkinliğin açılış konuşmasında Doç. Dr. Banu Terzi, bütün insanların doğaları gereği bilmek istediğini, felsefi sorgulama sayesinde hayata dair her şeyi araştırmanın, eleştirmenin ve görünenlerin ardındaki gerçeği aramanın gerekliliğini vurgulayarak bu doğrultuda İnsan Bakım Seminerleri kapsamında farklı konularda eğitim ve etkinliklere devam edileceğini ifade etti.

Konuşmacı Prof. Dr. Ahmet İnam yaptığı sunumunda “Hayat alimdir. Bilgi ve bilim hayattan koparılamaz, zaten hayatın kendisidir. Bilen acılıdır. Alim hayat bilenleri sürekli imtihana tabi tutar ve bizler imtihana tabiyiz.” şeklindeki ifadeleri ve şiirsel anlatımıyla “Bilgi ve Yaşam”ın ayrılmaz bütünlüğünü açıkladı.

bilgi.jpg

bilgi.png

Eklenme tarihi :30.05.2023 10:10:04
Son güncelleme : 30.05.2023 10:10:46